Ferhat Şiblî şehit düştüğü yerde anıldı

Geçtiğimiz yıl Türk devletinin saldırısı sonucu şehit düşen Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Yürütme Meclisi Eşbaşkan Yardımcısı Ferhat Şiblî, katledildiği Kelar’ın Derlutî köyünde anıldı.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Yürütme Meclisi Eşbaşkan Yardımcısı Ferhat Şiblî (Ferhat Dêrik), şehadetinin 2. yıl dönümü dolayısıyla Germiyan İdaresine bağlı Kelar ilçesinde şehit düştüğü yerde anıldı.

Anmaya Tevgera Azadî üyeleri, Özerk Yönetim Temsilcileri ve çok sayıda yurtsever katıldı. Kurdistan Bölgesi Özerk Yönetim temsilcisi Evîn Swed, Rojava Devrimi’nin dünyadaki tüm özgürlük savaşçıları için bir umut ışığı olduğunu, canıyla, ruhu ve düşünceleriyle başarıya ulaştıran şehitlerden birinin de Ferhat Şiblî olduğunu söyledi.

Evîn Swed, “İşgalci Türk devletinin Kürt halkına karşı geliştirdiği saldırılar gün geçtikçe artmaktadır. Özgürlük için mücadele eden her Kürt, işgalcilerin hedefidir. O nedenle işgal saldırılarına karşı tavır göstermek tüm halklar ve siyasi partilerin sorumluluğudur” dedi.

Tevgera Azadî adına konuşan Herêm Mahmud, “Gerçekleştirilen saldırıları sıradan ele alamayız. Bu saldırılar kültürümüze, ahlakımıza, inancımıza, egemenliğimize ve halkımıza yöneliktir. Bizler şehitlerimizin yolundan gideceğiz ve Kürt halkı özgürlüğüne kavuşuncaya dek mücadele etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Anmada Kurdistan Komünist Partisi ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a Özgürlük Komitesi’nin tören için gönderdiği mesajlar okundu. Mesajlarda Kürt halkı ve siyasi tarafların özgür bir Kurdistan için çabalaması gerektiğine vurgu yapıldı.