Gardiyanlar tarafından işkence edilen tutuklu: Beni öldürecekler

Cezaevinde daha önce gardiyanlar tarafından el parmakları kırılan adli tutuklu Kurbani Özcan, bir kez daha gardiyanlar tarafından işkence edildi.

Diyarbakır 3 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki adli tutuklu olduğu öğrenilen Kurbani Özcan, gardiyanlar tarafından işkence edildi. Ailesi ile yaptığı telefon görüşmesinde işkence edildiğini aktaran Özcan, 7 Mayıs'ta da gardiyanlar tarafından el parmaklarının kırıldığını da ailesine aktarmıştı.

Annesi Gülan Ateş (65) ile yaptığı telefon görüşmesinde yaşadıklarına ilişkin aktarımlarda bulunan Özcan, şunları söyledi: “Can güvenliğim yok, gardiyanlar sürekli beni darp ederek, işkence yapıyorlar. Sürekli hakaret ve küfürlere maruz kalıyorum. Böyle giderse gardiyanlar birgün beni öldürecek.

NE OLMUŞTU?

Özkan, 7 Mayıs tarihinde ailesiyle yaptığı haftalık görüşmesinde gardiyanlar tarafından darp edildiğini ve el parmaklarının kırıldığını aktarmıştı. Özcan’ın aktarımları üzerine aile, yaşanan şiddete ilişkin aynı gün İnsan Hakları Derneği (İHD) Amed Şubesi, Amed Barosu ve Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) Amed Şubesi'ne başvuruda bulunmuştu. Amed Barosu, İHD, ÖHD ve Ceza İnfaz Sisteminde Sivil Toplum Derneği'nin (CİSST) oluşturduğu bir heyet, 10 Mayıs’ta cezaevine giderek Özcan ile görüşme gerçekleştirmek istemiş ancak cezaevi yetkilileri, görüşmeye izin vermemişti.