GÖRÜNTÜLÜ

Gazeteci heyeti Chatr Prodüksiyon çalışanlarını ziyaret etti

İşgalci Türk Devleti'nin katlettiği Gülistan Tara ve Hêro Bahadîn için Silêmanî'de görüşmelerde bulunan gazeteci heyeti Tara ve Bahadîn'in çalıştığı Chatr Prodüksiyon'u ziyaret etti.

Türk Devleti'nin 23 Ağustos'ta Silêmanî'nin Seyidsadiq ilçesinde SİHA ile katlettiği gazeteciler Gülistan Tara ve Xêro Bahadîn için Avrupa'dan Silêmanî'ye gelen heyet ziyaretlerine devam ediyor. 

Heyet, Silêmanî Valisi Heval Ebûbekîr ile görüştükten sonra Tara ve Bahadîn'in çalıştığı Chatr Prodüksiyon'u ziyaret etti. 


Gazeteciler, Alice Magar, Emma Audrey, Diler Akreyi, Hendrin Faraj Mohamed, Jallan Ziaei ve Devrim Alp'ten oluşan heyetin taziyeleri sabah saatlerinde Chatr Prodüksiyonda kabul edildi. 

Tara ve Bahadîn çalışma ofislerini de ziyaret eden heyeti, işgalci Türk devletinin saldırılarına tepki gösterdi.

Heyet adına yapılan konuşmalarda bu saldırıların korkutma ve sindirmeyi amaçladığı belirtilirken, Tara ve Bahadîn'in mücadelesine ve gazetecilik mesleğine sahip çıkılması çağrısı yapıldı. 

Heyet ayrıca özgür basının onlarca yıldır hakikatin izinde olduğuna vurgu yaptı, şehit gazetecilerin mücadelesine bu yolda yürüyüyerek sahip çıkılabileceğinin altını çizdi. 

Prodüksiyon çalışanları da heyete teşekkürlerini iletti, Tara ve Bahadîn'in mücadelesine sahip çıkacaklarını söyledi. Konuşmaların ardından heyet gazetecilik kurumu METRO'ya geçti.