Gerilla 45. yıl dönümünü kutladı: Bu dağlarda direniş hep sürecek

PKK’nin 45. kuruluş yıl dönümü Medya Savunma Alanları’nda askeri törenle kutlandı. YJA Star Komutanı Gulçîn Umut, "Ortadoğu’da kalpleri özgürlük için atan tek bir kişi kalana kadar bu dağlarda faşizme karşı direniş sürecek" vurgusunda bulundu.

PKK’nin 45. kuruluş yıl dönümü, Türk devletinin yoğun bombardıman eşliğinde sürdürdüğü işgal saldırılarına rağmen Medya Savunma Alanları’nda da kutlandı. 

Medya Savunma Alanları’ndaki askeri tören alanında PKK, HPG ve YJA Star bayrakları dalgalandırıldı. Saygı duruşuyla başlayan törene birçok HPG ve YJA Star komutanı da katıldı. Törende konuşan YJA Star komutanlarından Gulçîn Umut, PKK’nin kıvılcımını yaktığı tarihin, Kurdistan toplumu için en zorlu süreçlerden biri olduğunu söyledi. 


BUGÜN MİLYONLARA ULAŞTI

Türk faşizminin Kürt, Kurdistan ve özgürlük mücadelesi adına bir şey bırakmadığına inandığı günlerde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve beraberindeki 6 kişinin partileşmenin ilk adımını attığını söyleyen Umut, bugün ise milyonlara ulaştığını kaydetti. Gelinen aşamada dünya halklarının da bu mücadelenin etrafında kenetlendiğini belirten Umut, eşit, demokratik ve özgür bir toplum şiarına dikkat çekti. Umut, “Özgür bir yaşam dışında herhangi bir yaşamı kabul etmiyoruz deniliyorsa Önder Apo’nun paradigması sayesindedir” dedi. 


PKK’Yİ BİTİRDİKLERİNİ İDDİA EDENLERE HATIRLATMA

Faşist Türk devletinin, hegemonik güçlerin desteğiyle sürdürdüğü saldırılara karşı özgür bir gelecek inancıyla direniş çizgisinde mücadele ettiklerinin vurgulayan Umut, şunları söyledi: “Özgür, eşit ve demokratik bir topluma inanıyoruz. Bugün özel savaş propagandasıyla PKK’yi bitirdiklerini ve direnecek tek bir kişinin kalmadığını söyleyen düşmana şunu hatırlatıyoruz. Kurdistan ve Ortadoğu’da kalpleri özgürlük için atan tek bir kişi kalana kadar bu dağlarda mücadele devam edecek. Bu dağlarda faşizme karşı direniş hep sürecek, asla boyun eğilmeyecek. Bu temelde Kürt halkının dirilişi günü bütün yoldaşlara ve Önder Apo’ya kutlu olsun.”

Konuşmanın ardından yürüyüşe geçen onlarca gerilla, “Bijî Serok Apo”, “Bê Serok jiyan nabe”, “Jin jiyan azadî” ve “Bijî Partiya Karkerên Kurdistan” sloganları attı. Kutlama, çekilen halaylarla sona erdi.