Gerilla Çiya: Hepimiz sorumluyuz

Kürt Halk Önderi üzerindeki tecridi kırmak ve tutsakların tırnağına bile bir zarar gelmemesi için mücadeleye katılmanın önemine işaret eden HPG gerillası Çiya, “Hepimiz sorumluyuz” dedi.

Gerilla Derwêş Çiya, herkesin şu realiteye göre hareket etmesi gerektiğini söyledi: “Önderlik üzerindeki tecrit kırılmadan ne halk üzerindeki baskı azalır ne de faşizm azalır.”

HPG gerillalarından Derwêş Çiya, PKK ve PAJK’lı tutsakların 3. ayında sürdürdüğü açlık greviyle ilgili ANF’ye konuştu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın giderek ağırlaştırılan tecride, özel savaşın psikolojik baskı ve işkencesine rağmen muazzam bir duruş, büyük büyük bir direniş göstererek üretmeye devam ettiğini kaydeden Çiya, “Tecrit ne kadar büyüyorsa Önderlik ve Kürt halkı da güçleniyor. Bu konuda hiçbir kişinin kaygısı olmasın” dedi.

Zindanlarda ve zulüm altında tutulan tutsakların, çaresiz olmadığını, PKK’nin direniş geleceğine dayanarak onurlu bir itiraz geliştirdiğini kaydeden Çiya, şöyle devam etti: “Bu, kolay ve küçük bir şey değildir. Herkesin bunu çok ciddiye alması gerekiyor. Her Kürt, kendine ’böylesi koşullarda niçin açlık grevine giriyorlar’ diye sormalı. İnsanlık suçu olan tecride karşı olmak, Kürt olmanın da ötesinde insan olmanın gereğidir. Dolayısıyla herkesin saygıyla yaklaşıp sahiplenmesi gerekiyor.”

HPG gerillası Derwêş Çiya, Kürt Halk Önderi üzerindeki tecridi kırmak ve tutsaklarına tırnağına bile hiçbir zarar gelmemesi için mücadele katılmanın önemine işaret ederek, şunları ekledi: “Hepimiz sorumluyuz. Önderlik üzerindeki tecrit kırılmadan ne halk üzerindeki baskı azalır ne de faşizm azalır. Herkesin bu gerçeklikle hareket etmesi gerekir.”