Gerilla alanlarındaki Mehmet Goyi eğitim devresinden notlar...

Savunma Alanlarında açılan Ş. Mehmet Goyi akademisi eğitim devresini bitirdi.

Üç aylık eğitimlerini tamamlayan gerillaların heyecanlı oldukları gözlendi. İklim koşullarından ötürü kapalı mekanda gerçekleşen devre kapanışında, oldukça renkli görüntülere sahne oldu.

Yaklaşık 20 gerilla mezun oldu. Devrenin başlangıcında gerillallar askeri sıraya girdiler. Sonrasında akademi komutanları ve HPG-YJA-STAR komutanları yerlerini aldı.

Gerilla komutanlarının devre kapanışına ilişkin kısa mesajlarından sonra, eğitimlerini tamamlayan gerillalar söz verip kimliklerini aldılar. Sonra da gerillaların hazırladığı skeç ve koro gibi etkinlikler devreye girdi.

Mikrofonu uzattığımız HPG Komutanlarından Dijwar Govend, “2012 yılında gerçekleşen devrimci halk savaşının öncü komutanlarından biri de Mehmet Goyi idi. Mehmet Goyi’nin şahadetinden sonra anısını her zaman yaşatmak için onun adına akademi açıldı” dedi.

Govend şunları ekledi: “Aslında bu da PKK’nin şahadetlere olan yaklaşımının sonucu idi. Gerilladaki tüm birliklerde orta ve ağır silahlar üzerinde daha da uzmanlaşmak için bu tür akademiler açıldı. Aynı zamanda ideolojik anlamda daha da derinleşmek için kuruldu. Yine önümüzdeki dönemde güçlü hamleler yapabilmek için Mehmet Goyi akademisi açıldı. Mehmet Goyi akademisinden mezun olan tüm gerillalar onun gibi komutan ya da savaşçı olmanın iddiası ve çabası içindedir. Aynı akademinin devamı olarak biz de akademiyi açtık ve bu devrede 20 savaşçıyı eğittik. Eğitim devresi başarı ile tamamlandı. Mezun olan gerillalar bundan sonra daha iyi bir pratiğe katılmak için heyecanlılar. Biz de başta Önder Apo’nun özgürlüğü olmak üzere tüm Kürt halkı için bu tür akademilerin amacını yerine getirmesi için çaba içindeyiz.”

“FAŞİZME KARŞI TÜM GÜCÜMÜZLE DİRENECEĞİZ”

Öğrencilerinden Rotinda Cudi ise şunları dile getirdi: “Eğitimimiz sona erdi. İdeoloji ve askeri temelli bir eğitimdi. Önemli bir süreçten geçiyoruz. Bu sürecin önemine ve ruhuna uygun bir katılım sergilemek için bu eğitime tüm yoğunlaşmalarımızla katıldık. Şehitlerin intikamını almak, Önderliğimizin ve Kürt halkının özgürlüğünü sağlamak amacıyla eğitime katıldık. 8 Mart tüm dünya kadınları için kutsal bir gün. Biz de onun heyecanıyla yaşıyoruz. Özgürlük için direnen kadın ancak kazanabilir köleliği yıkabilir. Biz de 8 Mart ruhuyla faşizme karşı tüm gücümüzle direneceğiz.”

Kış boyunca Mehmet Goyi akademisinde bir eğitim gördük. Önderlik felsefesi çerçevesinde derinleşmeye çalıştık. Eğitim boyunca askeri ve ideolojik olarak uzmanlaşmak temel amacımızdı. Amacımıza ulaştık diyebilirim. Düşmana güçlü bir cevap verebilmek için güçlü hazırlıklarımız var. Her geçen yıldan zamandan daha da tecrübe çıkarttık. Efrîn direnişini de buradan selamlamak istiyoruz. Yaklaşan 8 Mart dolayısıyla kadınların direnişini de selamlıyorum. Biliyoruz ki kadınların direnişi özgürlüğü getirecektir. Kadın yoldaşlarımızın da büyük direnişleri var. Şehitler için de birkaç şey belirtmek istiyoruz. Biz şehitlerin anıları ve ruhuyla yaşıyoruz. Şehitlerimizin intikamını almak için tüm ruhumuz, gücümüzle savaşacağız.”

“BİR KİŞİ ŞEHİT DÜŞER, ONLARCASI, YÜZLERCESİ DİRİLİR”

Brusk isimli diğer bir gerilla, “Öncelikle devrinin ismi ile ilgili birkaç şey söylemek istiyorum” diyerek dikkat çekiyor. Brusk şöyle devam ediyor: “Devrenin ismi Ş. Barzan Murat. Heval Barzan daha önce burada kalan bir arkadaştı. Akademi devresi onun ismine açıldı. 20 gerilla buradan mezun oldu. Belki Barzan şehit düştü ama onun anısına 20 gerilla eğitildi. Bu gerillalar Barzan’ın ve diğer şehitlerin intikamını almak için hazırlar. PKK böyle bir şey işte. Bir kişi şehit düşer onlarcası, yüzlercesi dirilir. Aynı öncü komutanlardan Mehmet Goyi’nin şahadetinden sonra binlercesinin eğitilip düşmana karşı savaşması gibi.”

Gerillaların halayları ile kutlama töreni sonlandı.