Gerilla emeğiyle soykırım saldırılarına karşı duruyor

İşgalci Türk devletinin saldırılarına karşı gerillanın geliştirdiği direnişin yanında birde emek var. Gerilla terzihanelerde işgalcilerin tekniğini boşa çıkartan elbiseler üreterek, emeğin direnişe nasıl katkıda bulunduğunu ortaya koyuyor.

 İşgalci Türk devleti ve onun faşist AKP-MHP hükümeti, Medya Savunma Alanları’nda Kurdistan Özgürlük gerillalarına karşı yasaklanmış, kullanımı suç olan kimyasal silahlar, termobarik ve taktik nükleer bombalar kullanıyor. Tarihte eşi benzeri olmayan soykırım saldırılarına karşı Kurdistan Özgürlük gerillaları, emek ve yoğun çabalarıyla hazırladıkları savaş tünellerinde ve hareketli timlerle büyük bir direniş sergiliyor. Savaş sürerken gerilla emeğiyle de yaşamına devam ediyor. Bu çalışmalardan bir tanesi de ‘Terzihane’ çalışmalarıdır.

Düşman özellikle son birkaç yıldır propagandasını yoğun bir şekilde yaptığı keşif uçaklarını soykırım saldırıları kapsamında gerillaya karşı kullanıyor. Bu keşif uçakları yapılan propagandaya göre bir kuşun uçmasına, hareket etmesine dahi mani olabiliyormuş. Ama yapılan propagandanın karşısında birde gerilla direnişi ve yaşamı var. Gerilla geliştirdiği taktik ve bu taktiği geliştirirken kullandığı elbiseler ile bir anlamıyla keşif uçaklarını ve kullanılan tekniği boşa çıkarıyor. Bu elbiselerin üretimi, dikilmesi, savaş esnasında kullanılma biçimi de gerillalar tarafından ayrıntılı bir şekilde hesaplanarak, hazırlanıyor. Bu üretim, dikiliş ve hazır hale getirilişinin her anı ayrı bir emek gerektiriyor.

Gerilla bu emeği tam da direnişin tam ortasında gösteriyor. Her gerillanın hazırlanan elbiselerin nasıl giyileceği dahi belirleniyor. Ve gerilla hazırlanan elbiseleri belirlenen şekilde giyerek, hareket edip, işgalcilere karşı eylemler geliştiriyor. Bunca soykırım saldırılarına karşı gerillanın terzihanelerde verdiği emek uçakların bombardımanları altında da devam ediyor.