Gerilla komutanı Diyar Norşîn şehadetinin ikinci yıldönümünde anıldı

İşgalci Türk devletinin 20 Ekim 2021’de Zap’a düzenlediği saldırılar sırasında şehit düşen HPG komutanı Diyar Norşîn, Maxmur Mülteci Kampı’nda anıldı.

Gerilla komutanı Diyar Norşîn, şehadetinin ikinci yıldönümünde Rustem Cudi Mülteci Kampı (Maxmur) düzenlenen bir sinevizyon gösterimi ile anıldı.

Şehit Ailelerinin öncülük ettiği anma etkinliği bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Daha sonra şehidin ailesi adına kızkardeşi Bêrîvan Kaya bir konuşma yaptı.

Bêrîvan Kaya, şehitlerin “özgür Kurdistan” hayallerine dikkat çekerek,  “Şehitlerimiz için ne söylesek te azdır. Bizden istenen onların izinde giderek hayallerini gerçekleştirmektir. Şehitlerimiz yüreğimizdedir. Defalarca kez yaralanmasına karşın o hep en ön cephede olmak istedi. Onun tek istediği şehit düşen yoldaşlarının intikamını alarak Önder Apo’nun özgürlüğünü sağlamaktı. O hep ‘benim için özgür olmayacaksa o yaşamın anlamsızdır’ derdi. O hep inandığı gibi yaşadı. Her anına anlam biçerek ömrü kadar özgür yaşadı. Ailesi ve Mexmurlular olarak sonuna kadar şehitlerimizin izinde olacağız” şeklinde konuştu.

Şehit Diyar Norşîn’in mücadele yaşamını anlatan bir  sinevizyon gösteriminin yapıldığı anma, ‘Şehîd namirin’ ve ‘Bijî Serok Apo’ sloganları eşliğinde sona erdi.