‘Gerilla olmasaydı Erşet Salihi yaşıyor olamazdı’

YNK Irak milletvekili Mıhemmed Osman “gerilla olmasaydı Erşet Salihi’nin şu an yaşayıp yaşamadığı bile belli olmazdı. Onun için hemen sözlerini geri alıp PKK’den özür dilemeli” dedi.

Salihi’nin söylediklerinin gerçeklerle uzaktan yakından ilgisinin olmadığı gibi, kabul edilmesinin de mümkün olmadığı değerlendirmesinde yapan Osman “Salihi gerillaya nasıl bir muamele yapacağını daha iyi düşünmeli” şeklinde konuştu.

GERİLLA OLMASAYDI BELKİ DE SALİHİ ŞİMDİ YAŞAMIYORDU

Duşiwani “Elimizde mevcut olan belgelerde Irak başbakanı Haydar Ebadi ve Irak ordusu komutanının, DAİŞ çetelerine karşı gerillanın ve savaşçıların kahramanca savaştığını beyan ettiklerini açıkça ortaya koyuyor” diyerek şu değerlendirmelerde bulundu: “Erşet Salihi unutmamalı bugün Kerkük’te bulunan gerillalar tüm Kerküklülerin canını, malını, onurunu DAİŞ çetelerine karşı canı pahasına koruyor. Yine Salihi bilmeli ki eğer o gerillalar, Kürt savaşçılar olmasaydı şimdi kimse Erşet Salihi’nin evinin nerede olduğunu, kendisinin nerede yaşadığını hatta var olup olmadığını bile bilemezdi. Eğer bugün burada yaşayabiliyorlarsa işte bu kahramanların sayesindedir. Onun için Erşet Salihi sarf ettiği sözlerinden dolayı gerilladan, savaşçılardan özür dileyip sözlerini geri almalıdır. O kahramanlar ki, peşmergeyle en ön cephelerde DAİŞ çetelerine karşı en zor koşullarda hayatlarını ortaya koyarak mücadele yürütüyorlar.”

SALİHİ İŞGALCİ TÜRK DEVLETİNİN KÜRDİSTAN’DAN ÇIKMASINI TALEP ETMELİ

Mıhemmed Osman değerlendirmesinin sonunda Erşet Salihi’ye çağrıda bulunarak, “Sen bu devrimci Kürt kahramanlarının Kürdistan’dan çıkmasını isteyeceğine, DAİŞ öncesinde de DAİŞ sonrasında da Kürdistan'da işgalci konumunda bulunan ve DAİŞ çeteleriyle her türlü ilişkiyi kurmaktan çekinmeyen Türk devletinden bu toprakları terk etmelisin” diyerek Salihi’nin Türkmenler arasında temsil gücünün de öyle ciddi olmadığını, Türkmen cephesi içinde yer alan ve Türk devletinin sözcülüğünü yapan bir grup adına konuştuklarına dikkat çekerek sözlerini şöyle sonlandırdı: “Erşet Salihi’nin söyledikleri tüm Türkmenlerin görüşlerini yansıtmıyor. Tüm Türkmenler PKK’ye böyle yaklaşmıyorlar. Bu, Türkmen cephesi içindeki bir grubun görüşüdür. Bunların hepsi de Türk devletinin direktifleriyle konuşuyorlar. Çünkü biliyoruz ki, Irak parlamentosunda yer alan diğer Türkmen vekiller Salihi’nin söylediklerinin aksi şeyler söylüyorlar. Onun için bunlar küçük bir grup olduklarını ve Türk devleti tarafından konuşturulduklarını söylüyoruz.”

 

...