Gerilla TV, Çeman karakolu eyleminin görüntülerini yayınladı

Gerila TV, HPG gerillalarının 1 Aralık günü Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Çeman karakoluna yönelik düzenlediği eylemin görüntülerini yayınladı.

Eyleme ilişkin bugün açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) Çeman karakolu yerleşkesinde bulunan zırhlı araçların, mevzilerin ve barınakların yoğun ateş altına alındığını belirtmişti.

HPG BİM’in eyleme ilişkin yaptığı açıklama şu şekilde: “1 Aralık günü saat 13.10’da güçlerimiz, Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli) ilçesine bağlı Çeman karakoluna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Karakol yerleşkesinde bulunan zırhlı araçların, mevziilerin ve barınakların yoğun ateş altına alındığı bu eylemde, kobra tipi zırhlı bir araç imha edilmiştir. Vuruşlar sonucunda zırhlı araçta çıkan yangın karakol binası ve cephaneye yayılmış, cephane imha olmuştur. Eylem ardından alanı obüs ve havan topları ile bombalayan işgalci güçler, 2 Aralık günü saat 04.00 sularına kadar devam eden yangını söndürmeye çalışmışlardır. Ölü ve yaralı askerlerin olduğu bu eylemdeki sayı tarafımızca netleştirilememiştir.”