'Gerilla var oldukça düşman alanlarımıza yerleşemez'-YENİLENDİ

HPG ve YJA Star gerillalarının Türk devletine ağır darbeler vurduğunu söyleyen YJA Star gerillası Berfin Rêbaz, "Düşman ne yaparsa yapsın alanlarımıza kolaylıkla yerleşemez. İlerlemek isterse büyük bir direnişle karşılaşacaktır" dedi.

YJA Star gerillası Berfin Rêbaz, Türk devletinin Medya Savunma Alanları'na yönelik işgal saldırılarını ve gerillanın devam eden direnişini değerlendirdi. Mayıs ayı şehitlerini anarak konuşmasına başlayan YJA Star gerillası Berfin Rêbaz, "Mayıs şehitlerinin ruhuyla süreci karşılıyoruz. Düşman çok vahşi yöntemlerle gerilla alanlarına saldırıyor. Herkes bunu görüyor ve iyi biliyor. Metîna, Heftanîn, Garê, Zap, Avaşîn ve Medya Savunma Alanları'nda büyük bir direniş devam ediyor. Metîna’nın Derarê bölgesinde büyük bir direniş var.

Düşman gelip saldırıyor, herkes bunu görüyor. Vahşi bir saldırı var. Ama var olan direniş düşmanın bütün saldırılarını kırmakta, medyada da bu görülmekte. Var olan gerçeklik görülüyor. Şüphesiz ki düşman kendi medyasında abartıyor, bazı yerleri aldığını iddia ediyor. Ama öyle değil. Yürütülen direniş ekonomik ve askeri anlamda düşmana büyük darbe vuruyor. Bu da düşmanı boşa çıkarıyor.

Türk devleti şimdiden boşa çıkarılmış durumda. Ekonomik, askeri ve siyasi yönden boşa çıkarıldı. Özellikle sınır bölgelerine saldırarak siyasetini devam ettirmek istiyor. Ama bunu yapamaz. HPG ve YJA Star gerillalarının direnişiyle düşman ağır darbeler alıyor. Bunu rahatlıkla söyleyebiliriz, düşman ne yaparsa yapsın alanlarımıza kolaylıkla yerleşemez. İlerlemek isterse büyük bir direnişle karşılaşacaktır.

HPG ve YJA Star gerillaları olarak 'Cenga Xabûrê' hamlesi ile süreci karşıladık. Cenga Xabûrê hamlesinde Kürdistan toprağı Türk askerleri için mezar olacak. Cenga Xabûrê başarıyı kendisine esas alıyor" diye konuştu.

KÜRT HALKI VE GERİLLA KAZANACAKTIR

Güney hükümetinin Türk devletine verdiği desteğe tepki gösteren YJA Star gerillası Berfin Rêbaz, Güney halkına da şu çağrıda bulundu:

"Güney Kürdistanlı bir kadın olarak konuşmak istiyorum. PKK içinde direniş ve başarıyı hedefliyoruz. Güney Kürdistanlı özellikle de YJA Star gerillası olarak bütün Güney Kürdistan halkına seslenmek istiyorum, dost ve düşmanlarını iyi tanıyın. Özellikle Barzani iktidarını iyi tanıyın. Türk devleti bugün sınıra saldırıyorsa bu Barzani iktidarının verdiği izinle oluyor. Eğer izin vermezse Türk devleti kolaylıkla sınır bölgelerine saldıramaz.

Gerilla her zaman direniyor ama halk da eylem ve tepkisiyle bu direnişe destek vermeli. Güney halkımız bu şeyleri görmeli, bu saldırılara karşı eylem halinde olmalı. Özellikle Güney Kürdistanlı kadınlara seslenmek istiyorum, eyleme geçmeliler. Özgürlük bizim için önemlidir. Özgürlük Kürt halkı için ekmek ve su gibi ihtiyaçtır. Kürt halkı özellikle de Güney halkı özgürlüğü istemeli. Eğer bunu yapmazsa Türk devleti ve bütün düşman güçleri çok kolay bir şekilde topraklarını işgal eder. Topraklarımızın işgal edilmesine izin vermeyeceğiz. Güney halkı bu çerçevede harekete geçmeli.

Kürt halkı ve özellikle de Güney halkı bu saldırılara karşı tepkilerini gösterirse, inanıyorum ki Türk devleti kolaylıkla Kürt halkına saldıramaz. Türk devletinin saldırıları sadece PKK’ye karşı değil, bütün Kürt halkına karşıdır. Güney halkı bunu çok iyi görmeli ve iyi anlamalı. Son olarak gerilla ve halkın direnişi birleşmeli. Eğer bu gerçekleşirse başarı garantilenecek. Bu hedef ve kararlılıkla Cenga Xabûr hamlesini karşılamaktayız. Kürt halkı ve gerilla kazanacaktır."