Gerilla Xelil son yolculuğuna uğurlandı

Lice kırsalında yaşamın yitiren HPG gerillası Mehmet Hişyar Özer, Solhan'da toprağa verildi. Cenaze törenine katılan HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, "Yüz yıldır bütün baskı ve zulümlere rağmen halkımızın iradesini teslim alamadılar" dedi.

Amed'in Lice ilçesi Tepe Mevkii'nde 24 Ağustos günü çıkan çatışmada yaşamını yitiren HPG gerillası Mehmet Hişyar Özer (Xelil Jêhat) cenazesi yapılan DNA işlemleri ardından ailesi tarafından alınarak Bingöl’ün Solhan ilçesine getirildi. Amed'den ailesi, HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, DBP ve HDP yöneticileri tarafından ilçeye getirilen Özer'in cenazesi, Bazman Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi. Burada düzenlenen törende, sık sık "Bijî Serok Apo", "Şehîd namirin" ve "Ey şehîd xwîna te erdê namîne" sloganları atıldı. Saygı duruşuyla birlikte okunan "Çerxa Şoreşê" marşının ardından HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken kısa bir konuşma yaptı.

"Yüzyıldır evlatlarımızı toprağa veriyoruz. Ama halkımızın iradesini bütün baskı ve zulümlere rağmen teslim alamadılar" diyen Baluken, şöyle devam etti: "Canımızdan, ciğerimizden bir parça daha toprağa verilirken, mücadelelerine sahiplenme sözü veriyoruz. Kürt halkının özgürlüğü, Kürdistan'ın özgürlüğü, Önderliğin özgürlüğü ve birlikte yaşadığımız coğrafyada eşit, özgür ve demokratik bir mücadele sağlanıncaya kadar mücadelemizi devam ettireceğiz. Bu irade bayrağını asla indirmeyeceğiz, şehitlerimizin ve halkımızın içi rahat olsun." 

"Referansımız bu uğurda gözünü kırpmadan kendini feda edenlerdir" diyen Baluken, bu uğurda yaşamını yitirenlerin mücadelelerini zafere ulaşıncaya kadar devam edeceklerini kaydetti.