'Gerilla yalnız bırakılmamalı'

Behdinan bölgesine bağlı Hirurê köyünden Eyat Hirurê, Asê köyünden Hisên Osman, Türk devletinin saldırılarına tepki göstererek, bölgenin savunmasını yapan gerillanın yalnız bırakılmaması gerektiğini söyledi.

KDP yönetiminin, Türk devlet saldırılarına onay veren duruşunu eleştiren Behdinanlılar, aslında gerillanın yanında topraklarını savunma görevleri olduğunu vurguladı.

Behdinan bölgesine bağlı Hirurê köyünden Eyat Hirurê, bölgelerinin bombardıman altında olduğunu; son olarak 26 Temmuz’da iki kişinin şehit düştüğünü söyledi. Sivil yerleşim yerlerine konuşlanmayan PKK’nin bahane edildiğini, ancak bunun yalan olduğunun herkesçe bilindiğini kaydeden Hirurê, “Bunun da ötesinde PKK bir Kürt partisi değil mi? O zaman bu bölgelerde olmak isterlerse olur. Artık bu durum sessiz kalmayı kaldırmıyor. Bu bölgenin tüm aşiret ve halkı bu durumdan rahatsız. Gerilla Heftanin’de bu toprakları savunuyor ve biz de bugünden sonra üzerimize düşen rol ve misyonu yerine getireceğiz” dedi.

KÖYLERİ BOŞALTMAYA ÇALIŞIYOR

Türk devletinin, bu saldırılarla Behdinan bölgesindeki köyleri boşaltarak, rahatça gelip işgal etmek istediğine dikkat çeken Hirurê, şöyle devam etti:

“Sivil yerleşim yerlerine büyük zararlar vererek onların şehre gitmesini istiyor. Nasıl ki atalarımız bu topraklarda direnmişlerse ve topraklarını terk etmemişlerse bizler de topraklarımızı terk etmeyeceğiz. Kürt halkı direnişiyle işgalciliği yenecek. Federe Kürdistan Hükümeti büyük bir sessizlik içindedir. Bu sessizlik, Kürt mücadelesine hizmet etmiyor. Şimdi bu bölgede birkaç yerde sınır güvenlik güçleri ve pêşmergeler konumlandırılmış fakat neden sınıra gitmiyorlar? Şu an bulundukları yer Başûr topraklarının çok fazla iç taraflarıdır. Gerillaların yanında direnişe katılmalılar.”

DİRENİŞ SAYESİNDE KAZANILACAK

Asê köyünden Hisên Osman da eskiden pêşmergelerde yaşayan ruha işaret etti. 1960’lı yıllarda kendisi de pêşmergelik yapan Osman, şunları söyledi:

“Eskiden bu dağların doruklarında işgalcilere karşı büyük savaşlar verildi. Şimdi de herkes Kürtlere karşı birleşmiş ve Kürtleri katletmek istiyor. Her gün Kürt köylerine bombalar yağdırıyorlar. Buna karşı inanıyorum ki, Heftanin’de bugün devam eden direniş sayesinde Kürtlerin mücadelesi kazanacak. Bu bölgenin halkı olarak topraklarımızı terk etmeyeceğiz. Nereye gidelim? Biz gözlerimizi burada dünyaya açtık, burada yaşayacağız ve öleceğiz de. Her özgür Kürt’e çağrım; bu topraklara sahip çıkalım ve düşmanın planlarına karşı duralım.”