Gerilla Zap’ta vurdu: 9 işgalci cezalandırıldı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), gerilla güçlerinin Zap bölgesinde işgalci Türk devlet güçlerine karşı düzenlediği etkili eylemlerde en az 9 işgalcinin cezalandırıldığını bildirdi.

HPG-BİM yaptığı yazılı açıklamada Şehîd Delîl Batı Zap Bölgesi’nde işgalci güçlere yönelik bir dizi eylem gerçekleştirildiğini duyurdu. Açıklamada patlayıcı yüklü bir dronun da düşürüldüğü belirtilirken, işgalci Türk devletinin bölgeyi 27 kez savaş uçakları, 4 kez helikopterler ve bir kez patlayıcı yüklü dronla bombaladığı ifade edildi.

HPG-BİM, gerçekleştirilen gerilla eylemleri ve işgalci Türk ordusu tarafından yapılan saldırıların ayrıntılarını şöyle verdi:

1. Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi;

17 Eylül saat 16:17’de Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki savaş tünellerimizi yasaklı patlayıcılar ile bombalamak isteyen işgalciler sabotaj taktiği ile vurularak durduruldu. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

18 Eylül saat 17:50’de Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler savaş tünellerine doğru ilerlemek isterken sabotaj taktiği ile hedeflenerek vuruldu. YJA Star güçlerimizce gerçekleştirilen bu eylemde 2 işgalci cezalandırıldı.

17 Eylül saat 17:35’te Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu.

18 Eylül saat 15:20’de Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki savaş tünellerimize doğru ilerlemek isteyen işgalciler suikast taktiği ile hedeflenerek vuruldu. YJA Star güçlerimizce gerçekleştirilen bu eylemde 1 işgalci cezalandırıldı.

18 Eylül saat 17:50 ve 18:40’ta Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu.

18 Eylül saat 20:45’te Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki savaş tünellerimizi bombalamak isteyen tanka güçlerimiz orta otomatik silahlar ile müdahale etti. Güçlerimizin müdahalesinden sonra bu tank geri çekilmek zorunda kaldı.

17 Eylül saat 11:20’de Girê Bahar Direniş Alanı’ndaki işgalcilere ait kepçe orta otomatik silahlar ile vurularak durduruldu.

17 Eylül saat 15:40’ta Girê Bahar Direniş Alanı’ndaki işgalciler özel bir teknik ile hedeflenerek vuruldu. İsabetli bir şekilde vurulan 6 işgalci cezalandırıldı, 1 zincirli bombaatar ve işgalcilere ait cephanelik infilak ederek imha oldu.

2. Metîna bölgesi;

18 Eylül saat 07:00’da Şêlazê Direniş Alanı’nda işgalcilere ait patlayıcı yüklü 1 dron suikast taktiği ile vurularak düşürüldü.

18 Eylül’de Şêlazê Direniş Alanı’ndaki savaş tünellerimizin karşısına konumlanmak isteyen işgalcilere müdahale edildi. Güçlerimizin müdahalesinden sonra işgalciler bir kademe geri çekildi.

3. İşgalci TC ordusunun yasaklı patlayıcılar ile gerçekleştirdiği saldırılar;

18 Eylül’de Metîna bölgesinin Şêlazê Direniş Alanı’ndaki tünellerimiz 1 kez patlayıcı yüklü dronlar ile bombalandı.

4. İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

17 ve 18 Eylül’de Xakurkê bölgesinin Berbizinê, Sinînê, Kendekola, Goşînê Direniş Alanları 11 kez, Garê bölgesinin Dêrîk, Bilindbazê, Kanî Sarkê, Xêrê, Sêdarê alanı 9 kez, Metîna bölgesinin Bêşîlî Direniş Alanı 1 kez, Qendîl bölgesinin Bêpala, Girê Şehîd Hîwa alanları 6 kez olmak üzere; toplam 27 kez savaş uçakları ile bombalandı.

17 ve 18 Eylül’de Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê FM Direniş Alanı 2 kez, Metîna bölgesinin Serê Metîna Direniş Alanı 2 kez olmak üzere; toplam 4 kez saldırı helikopterleri ile bombalandı."