Gerillalar: İşgalci Türk ordusunu burada kıracağız

HPG ve YJA-Star gerillaları Türk işgal saldırıları karşısında sonuna kadar topraklarını koruyacaklarını belirterek, “Onları burada kıracağız. Yüksek inanç ve irade ile başarıya doğru ilerleyeceğiz” dedi.

Türk devletinin Medya Savunma Alanları'na dönük işgal saldırıları sürüyor.

Yoğun saldırılara rağmen geçit vermeyen ve ağır darbeler vuran HPG ve YJA-Star gerillaları, halkı da “başkaldırıya” çağırdı.

'BÜYÜK BİR DİRENİŞ YAŞANIYOR'

İşgale karşı savaşan YJA-Star gerillası Ekin Tolhildan, şunları ifade etti: "Bu operasyonun amacı, bu stratejik bölgede arkadaşların arasındaki ilişkiyi kesmek içindir. Bu yüzden Avaşîn alanına büyük önem veriyorlar. Zagros bölgesinde, düşmana en çok darbe vurulan yerlerden bir tanesi de Avaşin alanıdır. Bu yüzden düşman da Avaşin’e karşı daha farklı kendini hazırlıyor. Düşman 23 Nisan’da Şehit Serdar ve Mamreşo alanlarında saldırıya geçti. Düşmanın teknik imkanlarına rağmen her alanda düşmana ağır darbeler vuruyor. Yeni yol ve yöntemlerle, savaş tünelleriyle büyük bir direniş yaşanıyor. Düşman bu kadar güçlü bir iradeyle karşılaşacağını tahmin etmiyordu. Düşman kendi tekniğine çok güveniyordu, bu yüzden büyük bir iradeyle tekniklerinin kırılacağına inanmıyordu. Arkadaşlar düşmanın bu saldırılarını Şehit Munzur ve Şehit Serdar alanlarında kırdı. Arkadaşların iradesiyle bu oldu. İdeolojisi olmayan düşman ne için savaştığını bilmiyor, kendi tekniğiyle savaş tünellerine giremiyor. Buna karşı arkadaşlarımız onların arasına sızarak, vuruyor."

Şehit Serdar alanında operasyona karşı, büyük bir direniş yaşandığına dikkat çeken Tolhildan, şöyle devam etti:


"Arkadaşlar düşmanı vuruyor. Sabotajla, sızmayla, suikast ve özel silahlarla arkadaşlarımız her zaman direnmekte. Düşman irademize karşı duramıyor. Düşman ne yaparsa yapsın, buraya yerleşmesine izin vermeyeceğiz. Şehit Munzur alanındaki direnişten de bunu görebiliyoruz. Bu kadar zehirli ve kimyasal gaz kullanılmasına rağmen, arkadaşlarımız için hiç dert olmadı. Arkadaşlar kimyasal ve zehirli gazlara karşı yeterince direndi. Tarihte bunun başka bir örneği yok. Teknik ve imkanlarına rağmen, düşman küçük bir gerilla timine karşı bir savaş mevzilerine giremiyor. Direniş ve savaş devam ediyor. Arkadaşlar direniyor. Arkadaşların direnişinden onur duymalıyız, böylelikle daha çok düşmanın üzerine yürüyorlar."
YJA-Star gerillası Ekin Tolhildan, son olarak halka da şöyle seslendi:
"Halk da tavrını belirlemeli. Kürdistan’ın bütün parçalarında, özellikle de Kuzey ve Güney Kürdistan’da halk Türk devletinin işgalciliğine karşı başkaldırmalı. Gençler fedai bir şekilde alanlara inmeli. Avaşîn ve diğer alanlarda direnen bütün arkadaşlara selamlarımızı gönderiyoruz. Kanımızın son damlasına kadar işgalcilere karşı direneceğiz."

'KİMYASAL SİLAHLARA RAĞMEN KAYBEDİYOR'


HPG gerillası Hêjar Başkale, "Medya Savunma Alanları’na yönelik düşman 23 Nisan tarihinde operasyon başlattı. Metina, Avaşin, Zap alanlarında üç koldan başlatılan operasyonun amacı Güney Kürdistan'ı işgal etmektir" diyerek, şunları söyledi:
"Şu an bulunduğumuz Avaşin alanında düşman 2 koldan operasyon yürütüyor, bir taraftan Mervanos ile Şehit Serdar alanında, diğer taraftan da Mamreşo hattında saldırıyor. Zap, Avaşin ve Metina alanlarını birbirinden koparmaya çalışan düşman operasyonuna gözlemlenebildiği kadarıyla işgalcilerin yanı sıra korucu ve kontra güçleri de yer alıyor. Her iki koldan operasyon yapan düşman hiçbir sonucu elde edemedi. Bölgedeki iki tepeye konumlanan düşman güçlerini çevreleyen arkadaşlar düşmanın üzerine gidiyor, ağır darbe indiriyor. En son düşmana darbe vuran arkadaşlar birçok silah ve askeri malzemeyi kaldırdı.
Özellikle savaş tünellerinde ve mevzilerinde bulunan arkadaşlar büyük direniyor. NATO'nun ikinci büyük ordusu elindeki tüm tekniğiyle mevzilerdeki arkadaşlara saldırıyor. Üstelik mevzi ve tünellerde bulunan arkadaşlar da küçük birimlerden oluşuyor. Ancak bu kadar yoğun ve kimyasal silahlarla yürütülen saldırılara rağmen büyük irade ile direnen arkadaşlar karşısında düşman sonuçsuz kaldı. Türk ordusunun askerinden ziyade şu an arkadaşlara karşı savaşan güç savaş uçakları, saldırı helikopterleri ve keşif uçaklarıdır. Teknik ile sonuç almaya çalışan düşman güçleri savaşa giremiyor. Askerler düşman güçlerinin üzerine gittiğinde ise askerler bulundukları alanları terk ederek kaçıyor. Türkiye ordusunda savaş ruhu bulunmuyor, direniş ruhundan yoksundur.
Metina'dan Zap ve Avaşin'e kadar düşman güçleri tüm imkanını seferber ederek saldırıyor, ancak sonuç almış değiller. Düşman bazı tepelere konumlanabilir, ancak bu durum alanlarımıza yerleştiği anlamına gelmiyor. Arkadaşlar düşmana her taraftan darbe vuruyor. Düşman güçleri bazı alanlara yerleşmeye çalışacaktır, ancak bedeli onlar için ağır olacaktır."

'BURAYI ONLARIN MEZARI YAPACAĞIZ!'


HPG gerillası Serhad Agiri ise şunları dile getirdi:
"Düşman güçleri 23 Nisan tarihinde Mamreşo ve Şehit Serdar alanlarına saldırı helikopterlerinin desteğinde Skorsky helikopterleri ile indirme yaptı. 23 Nisan tarihinden bu yana düşman Mamreşo ve Şehit Serdar alanlarında yoğun teknik desteği ile savaş mevzilerimize girmeye çalışıyor. Ancak HPG ve YJA Star güçleri karşısında ilerleyemiyor. Kimyasal ve çeşitli patlayıcı maddeler başta olmak üzere düşman güçleri savaş hukukunu da ihlal edecek biçimde her türlü saldırıda bulunarak tünel ve mevzilere girmeye çalışıyor. Alana günlük olarak 150 asker indirmesine, her türlü silah ve tekniği kullanmasına rağmen mevzilerde bulunan gerilladan ağır darbe yiyor. Mevziler dışında da dışarıdaki arkadaşlar yüksek inanç ve güvenle vahşi düşmana ağır darbeler indiriyor. Mevzilere giremeyen düşman köpeklere kamera bağlayarak tünellere göndermeye çalışıyor ancak arkadaşlar büyük bir direniş ile vahşi düşmana karşı savaşıyor. Mevzilerde bulunan arkadaşlar hem mevziyi koruyor, hem de dışarı çıkarak dışarıda da düşmana darbe vuruyor. Gerçekten de tarihi direniş sergileniyor. NATO'nun ikinci büyük ordusuna karşı, kullanılan her türlü tekniğe rağmen, arkadaşlar yüksek irade, cesaret ve inanç ile işgalci düşmana darbe vuruyor.
Avaşin ve Zagros hattının farklı bir anlamı var. PKK 40 senedir bu özgürleştirilmiş alanlarda mücadele ediyor. Bu alanları savunma uğruna Şehit Reşit Serdar, Şehit Rojin Gewda ve nice kahraman komutanlar canlarını feda etti. Bizler de onların öğrencileri olarak sonuna kadar toprağımızı savunacağız, işgalci Türk ordusuna karşı savaşacağız ve onları burada kıracağız. Yüksek inanç ve irade ile başarıya doğru ilerleyeceğiz. Bu mevzileri de onlara mezar yapacağız. Çünkü bu toprağı korumak için arkadaşlar yıllarca emek verdi, şehit düştü. İşgalci Türk ordusunu burada kıracağız."