'Gerillanın direnişi karşısında yok olacaklar'

Türk devletinin Güney Kürdistan işgalini daha da derinleştirmek istediğini söyleyen gerilla Lorîn Andok, "Düşman her gün yok ettik, bitirdik, bitireceğiz diyor ama kendileri gerillanın direnişi karşısında yok olacak" dedi.

Türk devletinin Kürdistan'a yönelik işgal saldırıları devam ediyor. YJA Star gerillası Lorîn Andok, Türk devletinin saldırılarını, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridi ve gerillanın direnişini değerlendirdi. Kürt halkının önemli bir süreçten geçtiğini söyleyen gerilla Andok, "Rêber Apo'yu tecrit ederek halk ile bağını koparmak istiyorlar. Çünkü önderliğimizin öngörüleri düşmanın bütün gerçekliğini ortaya çıkarıyor.

İşgalci Türk devleti Kürtleri yok etmeyi amaçlıyor ve bu yüzden her alana saldırıyor. Özellikle Güney Kürdistan işgaline ilişkin büyük projeleri var. Bu işgal projesi 1990'lı yıllardan bu yana devam ediyor. Şu an Heftanîn'de de Türk devletinin saldırılarına karşı gerilla eşsiz bir direniş veriyor. Bu direniş sadece saldırılara karşı verilen bir direniş değil, aynı zamanda Güney Kürdistan topraklarını koruma direnişidir.

Türk devleti Güney Kürdistan işgalini daha derinleştirmek istiyor. HPG ve YJA Star gerillaları düşmana ağır darbeler vuruyor. Düşman sürekli askerlerini alanlara yerleştirmek istiyor ama her alanda gerillanın hedefi oluyorlar. Çünkü gerillanın verdiği direniş kahramanlık direnişidir. Herkes bilsin ki Türk devletinin işgaline izin vermeyeceğiz, Kürdistan topraklarında öyle rahat hareket edemeyecekler. Heftanîn onlara mezar olacak" dedi.

‘ÖZEL SAVAŞ YÜRÜTÜYORLAR’

"Bazı güçler gerilla Güney'de bu yüzden Türk devleti saldırıyor diyor. Fakat bu durum tamamen gerçek dışı" diyen gerilla Lorîn Andok, işgalcilerin de özel savaş yürüterek böyle bir algı yaratmaya çalıştıklarını söyledi. Türk devletinin kara propaganda yolu ile saldırılarını meşrulaştırmaya çalıştığını sözlerine ekleyen Andok, devamla şunları belirtti: "Asıl amaçlarından biri Güney Kürdistan'ın kazanımlarını yok etmek. Diğer taraftan da Kuzey Kürdistan'daki köy yakma ve halkı göç ettirme politikalarını Güney'de hayata geçirmek. Çünkü bir insan toprağından uzaklaştığında değerlerinden de tarihinden de uzaklaşıyor.

Şu an Güney Kürdistan'ın birçok köyü boşaltılmış durumda. Güneyli kadınların ve gençlerin buna tepki göstermesi gerekir. Bu halk katliamlara da uğrasa, topraklarından göç de ettirilirse de direnişinden vazgeçmeyecek. İnanıyoruz ki kadınların ve gençlerin öncülüğünde bu direniş her zaman canlı kalacak ve düşmana karşı en büyük tepkiler verilecektir."

‘GÜNEY GENÇLERİ TOPRAKLARINA SAHİP ÇIKMALIDIR’

Türk devletinin işgal saldırılarında tekniğe ağırlık verdiğini vurgulayan gerilla Andok, "Düşman gerillaya karşı karardan bir savaş yürütemiyor bu da güçlerinin kalmadığını gösteriyor. Türk devleti işgal etmeye çalıştığı her alanda gerillanın direnişine çarpıyor. Bütün teknik gücüne rağmen HPG ve YJA Star gerillaları karşısında çaresiz kalıyorlar. Yürüttükleri savaşın yüzde 95'i psikolojik savaş.

Her gün yok ettik, bitirdik, bitireceğiz diyorlar ama kendileri gerillanın direnişi karşısında yok olacak. Düşman Kürtlere yönelik böl-parçala politikası yürütüyor. Yine koruculuk ve ajanlığı dayatıyor. Çünkü başka şekilde sonuç alamayacağını biliyor. Düşman her operasyonda korucuları öne sürüyor. Korucuların da bu durumu görüp gerçekliğine dönmeleri gerekiyor ve yanlış yoldan dönmeliler. Düşmanın politikalarına karşı herkesin dikkatli olması lazım.

Gerilla düşmana karşı her gün destan yazıyor. Kürt halkı her yerde direniyor. Güney Kürdistan gençlerine bir çağrım var, topraklarınıza sahip çıkın ve Türk devleti ile işbirlikçilerine tepki gösterin. Bunun için Kürdistan toplumunun birlik olması lazım. Kürt halkı bedel ödemekten korkmayan bir halktır. Başarı Kürt halkının olacaktır" şeklinde konuştu.