Gever’de bir aileye toplu işkence

Colemêrg’in Gever ilçesinde geçtiğimiz ay bir ev baskın yapan polislerin, tüm aileyi işkenceden geçirdiği ortaya çıktı.

Özçuk Ailesi'nin başına gelenler Türkiye’de işkencenin karakoldan çıkarak her tarafa yayıldığını bir kez daha gösterdi. Gever/Kışla Mahallesi'nde Türk polisleri tarafından yapılan ev aramasında evin kapısı kırılarak içeri girildi. Evde bulunan Barış Özçük’un üstüne abanan polisler, yatakta uyuyan Özçük’a işkence etti. Ardından evin balkonuna çıkarılan Özçük çırılçıplak soyularak üzerine soğuk su döküldü. Özçük o esnada bağırıp çağırarak çevreden yardım istedi. Babası Nadir Özçuk, oğlunu kurtarmak için polisler ile tartıştı. Polisler Baba Özçük ve Anne Saliya Özçük’e işkence etti.  Tekmelenen Saliya  Özçük kanlar içinde yerde kaldı. Ailenin aldığı raporu nasıl bir işkenceye maruz kaldığını ortaya koyuyor.

RAPORLA BELGELENDİ

O sırada eve gelen Hatice Özçuk, Barış Özçük’ün çıplak şekilde duvarın dibinde titreyerek beklediğini gördü. Ardından Barış Özçük zırhlı araca bindirilerek Yüksekova Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Zırhlı araçta darp edilen Özçük ağzına silah sokularak tehdit edildi. Öğlen sıralarında ise hastaneye götürüldü ve darp raporu aldı. Yapılan işkence bu rapor ile belgelendi.

İşkenceci polislerin tespit edilmesini isteyen avukatlar işkencenin hastane raporuyla sabit olduğunu belirterek, işkencenin bir insanlık suçu olduğunu belirtti.

Avukatlar konuya ilişkin hukuki süreci başlatırken, olay sırasında yoğun işkence gören Barış Özçuk ise yaklaşık bir aydır cezaevinde bulunuyor.