Goran vekili hükümet ortaklarını KDP’ye karşı 'sessiz kalmakla' eleştirdi

Goran Hareketi milletvekili ve Irak parlamentosu eski grup sözcüsü Hoşyar Abdullah, YNK, Goran Hareketi, Komala İslam ve İslami Birlik partilerini KDP’ye karşı ‘bir şey yapmamakla’ eleştirdi.

Hoşyar Abdullah, hükümet ortağı partilerin konuşmalarında KDP’yi eleştirdiklerini, ancak hükümette kalarak krizin sürmesinde rol oynadıklarını belitti.

Hoşyar Abdullah konuya ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu: “Goran Hareketi, YNK, İslami Birlik Partisi ve İslami Topluluk Partisi bütün açıklamalarında Kürdistan bölgesi hükümetini eleştiriyorlar fakat KDP’nin bölge başkanlığı ve bölge hükümeti adıyla oluşturduğu bu sahte iktidara son vermek için hükümetten çekilmiyorlar.

KRİZİN EN BÜYÜK SORUMLUSU KDP’DİR

KDP’nin yaptığı darbe esnasında, hükümette yer alan tüm partiler sessiz kalmamış olsaydı, KDP de bu kadar rahat bir şekilde petrol gelirlerine el koyamazdı. Yine halk bu durum karşısında umutsuzluğa düşmezdi. Halkın bugün içinde bulunduğu durumun en büyük sorumlusu KDP’dir.  Fakat diğer yandan da daha fazla parlamentere sahip olan her dört parti olan Goran Hareketi, YNK, Komeleya İslami (İslami Topluluk) ve Yekgirtûya İslami (İslami Birlik) de sorumludur.”