‘Gün mücadele ve faşizmi kırma günüdür’

Kürdistan Demokratik Halk İnisiyatifi, AKP-MHP faşizminin kendilerinden önceki tüm ‘sömürgeci hükümetlerden daha soykırımcı olduklarını’ söyledi.

Roboski katliamının yıldönümüne ilişkin yazılı açıklama yapan Kürdistan Demokratik Halk İnisiyatifi, ‘Gün faşizme karşı duyulan kinin dışa vurulma günüdür’ dedi.

Kürdistan halkına dayatılan soykırım politikalarına dikkat çekilen açıklamada, ‘’Yaklaşık yüz yıldır Kürt soykırımını başarmak için elinden geleni ardına koymayan soykırımcı-sömürgeci TC, Roboski Katliamı’nın yedinci yılına girdiğimiz bugünlerde, Garzan Şehitliği’ndeki gerilla cenazelerini mezarlarından çıkarıp bilinmeyen bir yere götürerek ahlak, vicdan, din ve insanlıktan hiçbir şekilde nasibini almamış olduğunu bir kez daha göstermiştir’’ denildi.

GERİLLA MEZARLARINA SALDIRI

Kürdistan Demokratik Halk İnisiyatifi, gerilla mezarlarına yönelik barbarca uygulamalara ilişkin şu değerlendirmeleri yaptı:

‘’Varlığını yok olmamıza, kırımdan geçirilmemize bağlamış olan sömürgeciliğe ve onun günceldeki temsili AKP-MHP faşizmine karşı, kendilerini gözünü kırpmadan bizim için feda eden özgürlük gerillamıza karşı en büyük saldırı ve saygısızlık yapılmaktadır.

AKP-MHP faşizmi, kendisinden önceki tüm sömürgeci hükümetlerin soykırımcı politikalarına hiç kimsenin aklına getirmediği yenilerini ekleyerek zafer kazanacağını, bize diz çöktürerek Kürt soykırımında sonuç alacağını düşünmektedir.

Bölgemizin ve insanlık tarihinin en eski halklarından biri olan Kürtler olarak iki yüzyılı aşkın bir süreden beri, Kürt olarak var olmak ve var kalmak için büyük bir mücadele verdik, büyük bedeller ödedik. Kürt olarak tanınmadıkları, ülkesiz, kimliksiz bırakıldıkları ve kırıma uğratılmaya çalışıldıkları bir dünyaya gözlerini açan Kürt gençleri, kendilerini ülke ve halklarına feda ederek, soykırımcı sisteme karşı muhteşem bir direnişe geçtiler ve bugün bu büyük mücadele Kürt halkının varlık garantisi olarak en görkemli haliyle sürmektedir.’’

‘ONURLU İNSANLAR OLARAK ŞEHİT OLDULAR’

Kürt gençlerinin kimliksiz, vatansız, onursuz bir yaşamı, yaşamın özüne ihanet sayıp, özgür yaşam için direnmenin, mücadele etmenin, soykırımcı-sömürgeci faşist sistemden hesap sormanın yolunu tuttuklarını belirten Halk İnisiyatif, ‘’Onlar halklarının büyük fedaileri ve gerçek insanlar olarak üzerlerine düşeni fazlasıyla yaptılar. Onurlu insanlar olarak direndiler, şehit oldular ve şehadetleriyle sorumluluklarımızı arttırdılar’’ dedi.

‘GERİLLA VE ŞEHİTLER GERÇEĞİYLE DAHA FAZLA BİRLEŞME İHTİYACI VAR’

Demokratik Halk İnisiyatifi açıklaması şu ifadelerle son buldu:

‘’Varlığımızı borçlu olduğumuz ve özgür yaşamımızın garantisi olan gerillayla ve şehitler gerçeğiyle her zamankinden daha fazla birleşmeye ihtiyaç vardır.

Kendilerini bizim için gencecik yaşlarında feda eden gerilla ve şehitlere karşı sorumluluklarımızı yerine getirelim. Şehitlerimize sahip çıkalım, kahramanca direnen gerilla ile direnişimizle bütünleşelim. AKP-MHP faşizmini benzerlerine yaptığımız gibi, direnişimizle tarihin çöp sepetine atalım.

Gün faşizme karşı duyulan kinin, öfkenin dışa vurulacağı gündür.

Gün bizi kırmayı varoluş gerekçesi yapmış olan faşizmi kıracağımız gündür.

Tüm halkımızı büyük bir özveri ve öfkeyle Şehitlikleri yerle bir eden, mezardaki şehide bile tahammül edemeyen bu faşist soykırımcı sisteme karşı her yerde, her biçimde ve her düzeyde tavır alıp eyleme geçmeye çağırıyoruz.’’