Güneyli gençler Ranya’dan Zînî Wertê’ye yürüyecek

Güney Kürdistanlı gençler “ulusal birlik” talebiyle 16 Mayıs günü Ranya’dan Zînî Wertê’ye yürüyecek.

Yürüyüşü Güney Kürdistan Gençlik İnisiyatifi organize ediyor. İnisiyatif, aydın, yazar, sanatçı, derin peşmergeleri, kadın, gazeteci ve gençleri yürüyüşe katılmaya çağırdı.

İnisiyatif yaptığı yazılı açıklamada “İşgalci Türk devletinin hedeflerine ulaşmak için Güney Kürdistan'ı işgal etme planlarına asla izin vermeyeceğiz” dedi.

Bu temelde, uzun yürüyüşü 16 Mayıs'ta “Ulusal birlik için yürüyoruz” şiarıyla başlatacaklarını duyuran Gençlik İnisiyatifi, yürüyüşün saat 10.00’da Ranya Üniversitesi önünde başlayacağını kaydetti.

Kandil ve Karox dağları arasındaki Zînî Wertê krizinin 13 Nisan’da KDP’ye bağlı peşmergelerin alan kaydırılmasıyla başladığına dikkat çeken Genlik Hareketi, “Zînî Wertê sakinleri tarafından daha sonra yapılan açıklamalardan da anlaşıldı ki, KDP’ye bağlı peşmerge güçleri, işgalci Türk devletinin Musul-Kerkük dahil olmak üzere Güney Kürdistan’ı işgal planı çerçevesinde Zînî Wertê’de hareketlilik içerisine girdi” dedi.

Zînî Wertê sakinlerinin ifadelerine dayanarak, peşmergeler arasında MİT üyelerinin olduğu ve peşmerge kıyafetleri kuşandıklarını belirten Gençlik İnisiyatifi, Türk devletinin KDP ile işbirliği yaparak soykırım ve imha politikalarını sürdürdüğünü belirtti.

Bu işbirliğinin ulusal birlik ve Kürdistan özgürlük davasına darbe vurduğunu ifade eden İnisiyatif, işgalci planın hayata geçmesine izin veremeyeceklerini vurguladı.