Güney Kürdistan gençliği işgale karşı seferber oldu

Güney Kürdistan gençliği, işgalci Türk devletine karşı seferberlik atılımına katılacağını duyurdu, "Gerillayla omuz omuza işgale karşı duracağız" dedi.

Güney Kürdistan Yurtsever Gençlik Hareketi ve Devrimci Genç Kadın Hareketi, şehadetinin birinci yıl dönümünde PKK Merkez Komite Üyesi Kasım Engin'in mezarı başında bir açıklama yaptı.

Gençler, Komalên Ciwan'ın Türk işgaline karşı seferberlik çağrısına cevap verdi.
Açıklamada, Türk devletinin Kürdistan'ın işgali için saldırılarını genişlettiği belirtilirken, Türk devletinin bu amacını gerçekleştirmek için çeteleri kullandığı, en büyük engelin PKK ve özgürlük gerillaları olduğu vurgulandı.

Açıklamada Zap, Avaşin ve Metina'ya yönelik işgal saldırıları hatırlatılarak, Heftanîn ve Garê'de olduğu gibi bu bölgelerde de Türk devletinin ağır darbeler yiyeceği belirtildi.

'GERİLLA İLE OMUZ OMUZA OLACAĞIZ'

Güney Kürdistan gençleri, Türk devletinin uluslararası ve bölgesel güçlerin onayıyla saldırıları gerçekleştirdiğini, daha önce Halepçe, Serdeş ve Balisanê'de olduğu gibi Mamreşo ve Avaşin'de de kimyasal silahların kullanıldığını ve birçok gerillanın kimyasal silahlarla şehit olduğunu söyledi.

Gençlik hareketleri, Güney Kürdistan hükümetinin tavrına da dikkat çekerek, "Çıkarları ekseninde Kürdistan'a yönelik bir saldırı yokmuş gibi davranıyor" dedi.

Açıklamada, son olarak Komalên Ciwan'ın seferberlik çağrısı selamlanarak, ''Gerillayla omuz omuza düşmana karşı savaşma kararı verdik. Düşmanın kirli emellerinin gerçekleşmesine müsaade etmeyeceğiz" denildi.