Güney Kürdistan Parlamento başkanı demokratik federal sistemi kutladı

Başurê Kürdistan Bölgesel Parlamentosu Başkanı Dr. Yusuf Mihemed, Süleymaniye’de Rojava temsilciliğini ziyaret ederek Rojava-Kuzey Suriye Demokratik Federal Sistemi’ni kutladı.

Bugün saat 11:30’da YNK parlamenterleri Salar Mahmud ve Geşe Dara Hefid, Goran parlamenterleri Bahar Mahmud ve Şerko Heme Emin, İslami Birlik Partisi parlamenteri Xerib Mistefa Heme Xan ve İslami Toplum Partisi parlamenteri Soran Ömer’in yer aldığı bir parlamento heyeti, Parlamento Başkanı ve Goran hareketi üyesi Dr. Yusuf Mihemed başkanlığında Süleymaniye’de bulunan Rojava temsilciliğini ziyaret etti.

Ziyarette konuşan parlamento başkanı Dr. Yusuf Mihemed, Rojava-Kuzey Suriye Demokratik Federal sistemini kutlayarak şunları söyledi: “Rojava-Kuzey Suriye Demokratik Federal sisteminin başta Rojava Kürdistanı halkı olmak üzere tüm Kürt halkı ve özgürlükçü halklara kutlu olmasını diliyoruz. Aynı zamanda Rojava halkımızın Newroz bayramını da kutluyoruz.”

Ziyaret ardından bir basın açıklaması yapan Dr. Yusuf Mihemed, Rojava-Kuzey Suriye demokratik federal sistemini kutlamak amacıyla bu ziyareti gerçekleştirdiklerini ifade ederek “Bu temsilcilik gelecekte Rojava-Kuzey Suriye Demokratik Federal bölgesinin temsilciliği olacaktır” dedi.

Rojava ile Güney Kürdistan arasındaki Sêmalka Sınır Kapısı’nın kapatılmasını da gündeme getiren Mihemed “Ne yazık ki Rojava-Kuzey Suriye Demokratik Federal sisteminin ilan edilmesiyle birlikte Rojava ile Başur arasındaki Sêmalka Sınır Kapısı kapatılmıştır. Bu çok yanlış bir girişimdir. Bunun aksine Güney Kürdistan tümüyle Rojava Kürdistanı’nı desteklemelidir” diye konuştu.

Mihemed konuşmasının sonunda “Düşmana karşı en ön cephede savaş yürüten gerilla, savaşçı ve peşmergelerin dökülen kanları ulusal birliğin önünü açmalı ve öncülük etmelidir” ifadelerini kullandı.