Güney Kürdistanlıların hükümete güveni kalmadı

Halepçeliler, Güney Kürdistan’da devam eden krize hükümet tarafından çözüm bulunacağına inanmıyor.

Halepçeliler, Güney Kürdistan'daki siyasi ve ekonomik krizin iki yıldır derinleştiğine dikkati çekerek, hükümetin çözüm üreteceğine inanmadıklarını belirtti.

Eyüp Nebi adlı kişi, "Maalesef bu ülkede hükümet, iktidar verdiği sözlere sahip çıkmamaktadır. Bu ekonomik krizin yaşanmasının temel sebebi de partilerdir. Hükümet ve siyasi taraflar birçok kez çözüm doğrultusunda sözler verdiler. Fakat şu ana kadar hiçbir sözleri gerçekleşmedi" dedi.

'SESSİZ KALINMAMALI'
 
Ahmed Rencyar ise halkın hükümete dönük inanç ve güvenlerinin uzun bir süredir kırıldığını söyleyerek, "Hükümet hiçbir sözünü yerine getirmedi. Bölgedeki kriz her geçen gün daha da büyüyüp derinleşiyor. Ne yazık ki bu krizlerin hepsi bilinçli çıkarıldı. Bunun nedeni de siyasi taraflar arasındaki iktidar kavgası ve yarışıdır” diye konuştu. 
 
Siyasi ve ekonomik krizin uzun bir süredir halkı cendereye aldığını kaydeden Salman Said ise buna sessiz kalınmamasını istedi. Said, şunları söyledi: “Yurttaşların hükümet ve siyasi tarafların çözüm yapacaklarına inancı kalmadı. Yıllardır halkın emeğini gasp eden, gelirleri kendilerine alan KDP ve YNK birinci dereceden sorumludur."