Hakkari’de festival yalanı

6 yıldır her türlü eylem ve etkinliğin, yaylaların, köylerin yasaklandığı, yurttaşları katledildiği Hakkari’de, iktidar ve gasp edilen belediyeye atanan kayyum tarafından “Hakkari'de hayat var” sloganıyla kar festivali yapıldı.

AKP ve kayyumu, Hakkari’de yaşanan hak ihlallerinin üstünü örtmek amacıyla kar festivali düzenledi.

Hakkari’de her türlü demokratik eylem etkinlikleri Hakkarililere yasaklayan AKP iktidarı, kentte “Hakkari'de hayat var” yalanıyla kar festivali düzenledi.

Festivale AKP’lilerin yanı sıra Türk ordusuna 100 bin TL bağışta bulunmasıyla da bilinen Yılmaz Erdoğan ile TRT 6’da şaklabanlık yapan Aydın Aydın katıldı.

AKP iktidarı ve kayyumu, Hakkari ve ilçelerinde 2016'dan bu yana yaklaşık 6 yıldır devam eden eylem ve etkinlik yasağı uyguluyor.

Hakkari’yi adeta açık cezaevine çeviren, 2 bin 80 gündür devam eden yasaklardan AKP-MHP’nin etkinlikleri muaf tutuluyor.

2019’dan bu yana Hakkari ve ilçelerinde 10’da fazla kişi devlet güçleri tarafından katledildi, onlarcası yaralandı. Katledilenlerin failleri belli olmasına rağmen bugüne kadar hiçbiri yargılanmadı ve ceza almadı.

İktidar ve gasp ettiği belediyeye atadığı kayyum, “Hakkari'de hayat var” yalanıyla yaşananları gizlemek ve yeni rant kapılarını açmak için kar festival düzenledi.

Hakkarilerin itibar etmediği, yerel ve ulusal sanatçıların katılmadığı festivali öven medya elemanları da taltif edildi.