Hakkari’de sadece fırınlar ekmek satıyor

Ekmeğe yapılan zamlar nedeniyle Hakkari şehir merkezi ve mahallelerde bulunan dükkan ve marketlerde ekmek satılmamaya başlandı.

Türkiye’de ekonomik krizle birlikte tüm gıda ürünlerinin yanı sıra ekmeğe de art arda yüksek zamlar gelmeye başladı. Hakkari’de ekmeğe 10 gün içinde iki defa zam yapıldı. Fırıncılar, bakkal ve marketlere ekmek satmayınca halk sadece fırınlarda ekmek almak zorunda kalıyor.

Hakkari’de 20 Kasım’da 25 kuruş zam yapılarak 2 lira 25 kuruşa çıkan ekmeğin fiyatı, 1 Aralık’ta ikinci zamla 2 lira 50 kuruş yapıldı.

Hakkari merkez ve mahallerinde bulunan dükkan ve marketlerde ekmek satılmamaya başlandı.

 Fırıncılar, bakkal ve marketlere ekmek satmayınca halk, sadece fırınlarda ekmek almak zorunda kalıyor.

Şehir merkezine uzak mahallerde yaşayanlar ise saatlerce yürümek zorunda kalıyor.

Fırıncılar, ekmeği dükkan ve marketlere dağıtmanın maliyetleri daha da yükselteceğini belirterek, kararlarını savunuyor.

Ferit Sabah adlı 50 yaşındaki yurttaş, “Şimdi ben günde ortalama en az 10 ekmek almak zorundayım. Aylık 300 ile 350 lira ekmeğe veriyorum. Zamlarla birlikte artık ekmek de almakta zorlanıyoruz” dedi.

Ahmet Işık ise şunları söyledi: “Sabahın erken saatlerinde birkaç kuruş ucuz diye halk ekmek büfelerinde sıraya giriyorum. Bizi bu duruma düşürenleri çok iyi biliyoruz. Kendileri saraylarda oturanlar halkı nasıl anlayacak, anlamaları mümkün değil.”