GÖRÜNTÜLÜ

Halfeti'den kayyuma tepki: Belediyelerimize sahip çıkacağız

Halfetililer, AKP'nin DBP'li belediyelere kayyum atamasına cevap verdi: "Kayyumu tanımayacağız. Belediyelerimizi sonuna kadar koruyacağız ve halk iradesine sahip çıkacağız."

Urfa’nın Halfeti ilçesinde, AKP/Saray rejimi tarafından halkın iradesi ile seçilen DBP’li belediyelere dönük kayyum atanması protesto edildi.

Halfeti Belediyesi hizmet binası önünde yapılan basın açıklamasına, Halfeti Belediyesi eş başkanları Mustafa Bayram ve Ayşe Durmuş ile belediye meclis üyeleri, HDP ve DBP ile yöneticileri ve KJA Halfeti bileşenleri katıldı. 

Basın metnini okuyan Halfeti Belediyesi Eş Başkanı Ayşe Durmuş, sivil bir darbe ile karşı kaşıya olduklarının altını çizerek, AKP/Saray rejiminin Kürt halkının on yıllardan beri ağır bedeller ödeyerek elde ettiği kazanımlarına yapılan darbe ile el koymaya çalıştığını söyledi. Durmuş, Kürt düşmanlığı üzerinden hayata geçirilen sivil darbenin 7 Haziran seçimlerinde istediğini elde edemeyen AKP/Saray rejiminin zorla belediyelere el koyma girişiminden başka bir şey olmadığını belirterek, "Bugün elinizdeki olanaklarla, kullanmış olduğunuz orantısız güç ile halkın özgür iradesiyle seçilmiş olan belediye yönetimlerimize el koyabilirsiniz ama şunu da çok iyi bilmeniz gerekir ki, sizin despotluğunuz karşısında daha güçlü bir güç var. O da halkın gücüdür” dedi.

'SEÇİMDEN BAŞKA SEÇENEĞİ TANIMIYORUZ'

Kayyumu asla kabul etmeyeceklerini ve tanımayacaklarını ifade eden Durmuş, şunları dile getirdi:

“Çünkü bizim belediyelerimizin sizin hileyle elde ettiğiniz belediyelerinizdeki parayla, vaatle değil; bizim bu halk ile aramızda koparılamayacak derecede kuvvetli bir gönül bağı var. Halk ile aramızda bir gönül köprüsü kurulmuştur ve bu köprünün temellerini halk oluşturuyor. Yandaş havuz medyasında belediyelerimize ilişkin yayımlanan haberlerdeki gibi 'Bunlar halkın değerlerini çarçur ediyorlar. Belediye kaynaklarını Kandil'e gönderiyorlar' şeklindeki akıl tutulması ile yapılan karalama politikaları mesnetsiz ve hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır. Sizin bir milletvekilinizin bir aylık gideri ile biz 40 bin nüfusu idare ediyoruz. Dolayısıyla sizin kirli düşüncelerinize karşı halkın en doğrusunu bildiğini apaçık ortadadır. Sizin iddia ettiğiniz şekilde bir durum varsa buyurun bugün bu yerlerde sandık kuralım; halk karar versin. Bizler seçim ile geldik ancak seçim ile gideriz. Bunun dışında hiçbir seçenek tanımıyoruz."

‘HALKIN İRADESİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ’

Halfeti Belediyesi Eş Başkanı Ayşe Durmuş, açıklamanın sonunda şu mesajları da verdi:

“Buradan halkın iradesine yapılan bu darbeye ilişkin bir kez daha sesleniyoruz; AKP/Saray bu Kürt düşmanlığı üzerinden yürüttüğü politikalardan vazgeçmeli. Kürt düşmanlığı üzerinden yürütülen politikalar kimseye bir şey kazandırmaz. Yol yakınken bu tutumlarınızdan bir an önce vazgeçin, diyoruz. Biz Halfeti Belediyesi yönetimi ve halkı olarak kayyum adı altında yapılan sivil darbeye karşı belediyelerimizi sonuna kadar koruyacağız ve her zaman halkın iradesine sahip çıkacağız.”

Eylem alkışlar ile son buldu.

...