Halk baz istasyonunu kurdurmadı

Amed’de yeşillik bölgeye kurulmak istenen baz istasyonu halk tarafından engellendi.

Amed’in merkez Kayapınar ilçesi Nazım Hikmet Caddesi’nde bulunan Altınşehir ve Öncüsaray siteleri arasındaki yeşillik alana baz istasyonu kurulmak istendi. Özel bir şirkete ait iş makineleri öğle saatlerinde kurulum için kazı çalışması başlattı. Kazı çalışması sırasında durumu fark eden site sakinleri tepki gösterdi. 

Hakın gösterdiği tepki kısa bir süre sonra tartışmaya dönüştü. Tartışmanın büyümesi üzerine çok sayıda site sakini alanda toplanmaya ve kazı yapan iş makinesini engellemeye başladı. Halkın tepkisi üzerine iş makineleri kısa bir süre sonra alanı terk etmek zorunda kaldı.

İş makinelerinin gitmesi üzerine mahalle sakinleri kazılan çukuru kürek ve elleriyle doldurdu. Site sakinlerinden Besime Babayiğit, “Burası halkın yaşam alanı. Daha önce buraya yine baz istasyonu kurmaya çalıştılar ancak bizler gelip tepki gösterdik. Bize izinleri olduğu, müdahale edilmemesi gerektiğini söylediler. Ancak burada halkın sağlığı düşünülmüyor ve baz istasyonları halkın yaşam alanlarından uzak yerlere kurulmalı. Kurmak istedikleri baz istasyonları binalara 20 metre uzaklıkta. Şu an halkın tepkisinden kaynaklı geri çekildiler. Bu baz istasyonunun burada kurulmasına izin vermeyeceğiz. Burada insanlar yaşıyor, belediyeye ait bir alan ama belediye halk için var olmalı” dedi.

Bazı site sakinleri de Kayapınar Kaymakamlığı’na giderek kurulumun iptali için dilekçe vereceklerini söyledi.