Son Dakika: Stêrk ve Medya Haber: Baskın korsanvari ve komplodur, susturamayacaklar!

'Halk ve gerilla düşmanı yenilgiye uğratacaktır'

Türk devletinin işgal saldırılarına karşı gerillanın büyük bir direniş sergilediğini söyleyen HPG gerillası Çekdar Rojhat, "Halkın ve gerillanın gücü düşmanı yenilgiye uğratacaktır" dedi.

Türk devletinin Kürdistan'a yönelik işgal saldırıları devam ediyor. HPG gerillası Çekdar Rojhat, işgal saldırılarını ve buna karşı gerillanın direnişini değerlendirdi. Türk devletinin başta Heftanin olmak üzere Kürdistan'ın birçok alanına dönük büyük saldırılar başlattığını söyleyen gerilla Çekdar Rojhat, "Bu kadar büyük saldırılara karşı bir ordunun bile direnmesi mümkün değil. Ama gerilla bu kadar ileri teknolojiye karşı kendini savunabileceğini ve eylemler gerçekleştirebileceğini ispatladı.

Gerilla bu kadar bombardımana karşı ayakta duruyor ve düşmana darbe vuruyor. Gerilla mücadelesi birkaç kişi ile başlayıp binlerce kişiye ulaşan bir orduya dönüştü. Milyonlarca insanın desteğini aldı. Gerilla gücü bölge halkını umudu oldu. Bu yüzden gerilla kısıtlı imkanlara rağmen Kürdistan ve bölge halkını korumak için her şeyi göze alıyor. Şehitlerin ve halkın hayallerini gerçekleştirene kadar da bu böyle olacak" diye konuştu.

GERİLLA ŞEHİTLERİN RUHU İLE DİRENİYOR

İşgalci Türk devletinin her türlü teknolojik imkanları kullanarak Heftanin'e saldırdığını söyleyen Çekdar Rojhat, "Bölge her gün bombalanıyor. Bu bombardımanlar sonucu Heftanin'in coğrafyası değişiyor. Özgürlük gerillaları da işgalcilerin bu saldırılarına karşı fedai bir ruhla direniyor. Heftanin'de destansı bir direniş sergileniyor. Heftanin'deki bu direniş insana güç veriyor.

Türk devleti şu an psikolojik özel savaş yürütüyor. Bu özel savaş başta Rêber Apo ve gerilla üzerinden yürütüyor. Gerilla olarak bu özel savaşa boşa çıkaracağız. Halkımızın da düşmanın özel savaş politikalarına karşı dikkatli olması gerekir. Düşmanın tehditlerinden korkmamalı. Nerede olursak olalım halkımızı koruyacağız" ifadelerini kullandı.

GÜNEY HALKI YURTSEVER BİR HALKTIR

Güney Kürdistan halkının yurtsever bir halk olduğunu vurgulayan gerilla Çekdar Rojhat, "Heftanin alanında yaşayan halkımız nasıl bir direniş sergilendiğini iyi görüyor. Bu yüzden halkımız gerillaya daha fazla destek vermelidir. Çünkü gerillanın nasıl direndiğine şahitlik ediyorlar. Düşmanın sadece gerillaya değil, tüm Kürt halkına saldırdığını görüyorlar. Güney halkı tarihte direnişleri ile yer almış, yurtsever bir halktır. Gerilla olarak halkımızla birlikte daha güçlü olacağız. Gerilla var olduğu sürece düşman ülkemizi işgal edemeyecektir" dedi.