Hastane morgu asker cenazeleri için halka yasaklandı

23 Aralık’ta Xakurkê ve Metina’da ölen onlarca asker cenazesinin Hakkari Devlet Hastanesi’ne getirildiği öğrenildi. Hastane morgunda bulunan yurttaşların cenazelerinin zorla çıkartıldığı, morga girişlerin yurttaşlara yasaklandığı belirtiliyor.

Yerel kaynaklardan elde edilen bilgilere göre hastane morguna çok sayıda cenaze getirilirken, yurttaşların vefat eden yakınlarını yıkamak için getirdiği hastane morgundan zorla çıkartıldığı, cenazelerini yıkamadan götürmek zorunda kaldığı belirtiliyor.

Olaya tanık olan bir yurttaş, şöyle konuştu: “Hastane yetkileri gelip, ‘Valiliğin kararıdır, cenazeleri buradan götürün. Çünkü asker cenazeleri gelecek’ dediler. İnsanlar cenazelerini yıkamadan, hastaneden ayrılmak zorunda kaldılar. Bunların amaçları gelen asker cenazeleri halktan saklamaktır. O yüzden morg bölümüne kimsenin girmesine ve morgda cenaze yıkanmasını yasakladılar. Bu yasak Hakkari Valiliği’nin kararı ile alınmış. Günlerdir kimseyi morga yanaştırmıyorlar. Bize gelen bilgilere göre, birçok cenazenin morga getirildi, hatta orada bekletiliyor.”