HBDH, Amed'de eş zamanlı eylemler düzenledi

HBDH Kürdistan Komitesi, Amed'in 3 farklı bölgesinde eş zamanlı eylemler düzenledi. Komite, gerilla ve zindan direnişini sahiplenmeye çağırdı.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Kürdistan Komitesi, Şehit Sinan Devrimci İntikam Hamlesi çerçevesinde eylemlerine devam ediyor. HBDH, 24 Mayıs'ta gece saatlerinde Amed'in 3 farklı bölgesinde eş zamanlı eylemler düzenledi.

HBDH Kürdistan Komitesi tarafından yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi:

"24 Mayıs günü Amed'de milislerimizce emniyet binasına parça tesirli ses bombaları ile eylem gerçekleştirilmiş, korku ve paniğe kapılan faşist Türk devleti alana onlarca polis göndererek alanı bir süreliğine kapatmıştır.

24 Mayıs gece sularında Amed'de cezaevinin koruma noktasına yönelik milislerimizce parça tesirli ses bombaları ile eylem gerçekleştirilmiştir, aynı şekilde cezaevi alanı bir bütünen ablukaya alınmıştır. Bilanço netleştirilememiştir.
24 Mayıs akşam sularında cezaevi yolu milislerimiz tarafından kesilerek ulaşım bir süreliğine durdurulmuştur."

'ZİNDAN VE GERİLLA DİRENİŞİNİ SAHİPLENELİM'

Açıklamada, Türk devletinin gerilla ve zindan direnişi neticesinde çaresizliğe kapıldığı belirtilerek, şunlar ifade edildi:

"Gerçekleştirilen eylemler zindan direnişlerine karşı bir selam olduğu gibi her yerde halklarımızın ve yoldaşlarımızın öz savunmasını alma çağrısıdır aynı zamanda. Bütün ezilenlere açık çağrımızdır; HBDH Milisleri olarak herkesi zindan direnişleri ve gerilla direnişi arasında köprü olmaya ve faşizmi ezmeye davet ediyoruz.
Eylemimiz HBDH Yürütme Kurulu Üyesi Sinan Dersim yoldaş, PKK Yürütme Komitesi Üyesi Kasım Engin yoldaş şahsında tüm Mayıs ayı şehitleri anısına gerçekleştirilmiştir."