HBDH'den Türk polisinin aracına sabotaj

HBDH, Mardin'de Türk polisinin aracına sabotaj eylemi gerçekleştirdi. HBDH, "Halklarımıza zulmedenlerin yaşamlarını cehenneme çevireceğiz" dedi.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Kürdistan Komitesi, şehit Sinan Dersim anısına başlattığı Devrimci İntikam Hamlesi kapsamında eylemlerini sürdürüyor.
Komite tarafından yapılan yazılı açıklamada, "21 Mayıs gece sularında Mardin 13 Mart Mahallesi'nde ikamet eden faşist polis memuru Ufuk Kartal adlı unsurun şahsi aracına yönelik sabotaj eylem gerçekleştirilmiştir. Eylem sonucunda araba tümden imha olurken, faşist polis sömürgeci güçlerin denetiminde alandan uzaklaştırılmıştır" denildi.

'YAŞAMLARINI CEHENNEME ÇEVİRECEĞİZ!

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

"Coğrafyamızda her gün annelerimiz coplanırken, genç kızlarımız devlet-polis terörü altında tacize tecavüze uğrarken, üniversitelerde, grevlerde, kitlesel eylemlerde halklarımıza karşı suç işleyen hiçbir polis-unsur kendini güvende hissetmeyecektir. İntikam namlumuz her saniye faşist Türk devletine hizmet edenlerin ensesinde olacaktır. Halklarımıza zulüm ve baskıdan başka bir şey getirmeyen tüm unsurların yaşamlarını cehenneme çevirene kadar bir an bile durmadan, kahraman gerilla güçlerinin direnişine paralel bir şekilde eylemlerimizi sürdüreceğiz. Bütün ezilenlere, emekçilere, öğrencilere ve gençlere açık çağrımızdır; gerillanın modern tarzı metropollerde HBDH milislerinin yeni dönem tarzı ile tüm direnenleri yürüyüşümüzü devrim ile zafere davet ediyoruz.

Eylemimiz HBDH Yürütme Komitesi Üyesi Sinan Dersim yoldaş şahsında tüm Mayıs ayı şehitleri anısına gerçekleştirilmiştir."