HDP adayı Özdemir'in adaylığına ikinci ret

  HDP'nin Batman Belediyesi Eşbaşkan Adayı Sabri Özdemir'in adaylığının reddedilmesine ilişkin yapılan itiraz da reddedildi.

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) Batman Belediyesi Eşbaşkan Adayı Sabri Özdemir'in adaylık başvurusunun Merkez İlçe Seçim Kurulu tarafından reddedilmesine yapılan itiraz da reddedildi. Hakkında Cumhurbaşkanlığına hakaretten ertelenmiş cezaları bulunduğu gerekçesiyle reddedilen Özdemir'in adaylığına avukatları itirazda bulundu. Özdemir’in avukatlarının, İl Seçim Kuruluna yaptığı itiraz da kurul tarafından reddedildi. Özdemir, karara ilişkin yazılı açıklama yaptı.  

'PARTİMİZ ETRAFINDA KENETLENECEĞİZ'

Yazılı açıklama yapan Özdemir, 1979 yılında “faili meçhul” cinayete kurban giden dönemin Batman Belediyesi Başkanı Edip Solmaz'ın belediyeciliğini kendilerine rehber edindiklerini belirten Özdemir, AKP'nin bunu hazmedemediğini söyledi.

Özdemir, "Halihazırda bu çok önemli ve zahmetli süreçte, partimiz etrafında kenetlenmeye ve adaylarımızı yalnız bırakmamaya, onlara güç katmaya çalışmakla mükellefiz. Bu görev ve sorumluluğumuzu büyük bir gayretle yerine getireceğime inanıyorum. Mutlaka kazanan bizler olacağız" dedi. 

HDP’nin yeni adayını önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.