HDP binasına baskın protesto edildi: Bizi yıldıramazsınız

HDP Cizîr (Cizre) İlçe Örgütü binasına yapılan polis baskını protesto edildi, "Bizi yıldıramazsınız" mesajı verildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Cizîr (Cizre) İlçe Örgütü binasına yönelik bugün sabah saatlerinde yapılan polis baskını protesto edildi. Halkın Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Şirnex milletvekilleri Newroz Uysal ve Zeki İrmez, DBP, HEDEP Şirnex il ve ilçe örgütleri yöneticileri, ÖHD üyesi avukatlar, Barış Anneleri Meclisi üyeleri ile Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri parti binasına geldi.

Bina önünde yapılmak istenen açıklama polis tarafından engellenmek istendi. Engellemeye tepki gösteren partililer alkışlarla kapıya çıktı. Burada konuşan HDP Şirnex İl Eşbaşkanı Abdullah Güngen, "Baskın, gözaltı ve tutuklamalara karşı geri adım atmayacağız. Asla bizi yıldıramayacaklar. Bedeli ne olursa olsun halkların özgürlük ve eşitlik mücadelesini savunacağız” dedi.

HEDEP Şirnex Milletvekili Newroz Uysal Aslan, "Seçimlerden önce çalışmaları yürütecek herkesi tutuklamaya ve insanları seçim çalışmalarında yer almasını engellemeye çalışıyor. Fakat halkımız bu baskılardan dolayı geri adım atmayacaktır. Çünkü bizler tarihten bugüne haklıyız” diye konuştu.

 İlçede yapılan siyasi soykırım operasyonlarında Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Cizîr ilçe yöneticisi Umut Hakkolu'nun da gözaltına alındığı öğrenildi.