HDP Hewlêr Temsilciliği’ne yönelik MİT tehdidine ilişkin açıklama

HEDEP Milletvekili Bêrîtan Güneş, Başûr’a sığınan HDP’lilerin MİT’in tehditlerine maruz kaldığını belirterek, “Hükümet, Başûrê Kurdistan’ın Kürtlerin katledildiği ve terör saldırılarına maruz kaldığı bir alana dönüştürülmemelidir" dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Mêrdîn Milletvekili Beritan Güneş, Halkların Demokrasi Partisi’nin (HDP) Hewlêr’de bulunan temsilciliğinde HDP’nin Başûrê Kurdistan’da bulunan üyelerine yönelik baskı ve tehditlere ilişkin bir basın açıklaması düzenledi.

Bakurê Kurdistan’daki HDP üye ve destekçilerinin Türk devletinin tehdit ve saldırıları nedeniyle Başûrê Kurdistan’a sığındığını hatırlatan Beritan Güneş, “Ancak şimdi de Başûrê Kurdistan’da MİT’in tehditlerine maruz kalmaktadırlar. HDP, demokratik bir zeminde Kurdistan’ın dört bir parçasında Kürt halkının meşru hakları için mücadele etmektedir” dedi.

29 Ekim günü HDP Hewlêr Temsilciliği’nin birkaç kişi tarafından gözlemlendiğini belirten Beritan Güneş, bu kişilerin temsilciliklerine saldırı girişiminde bulunduklarını ancak planlarının boşa çıktığını ifade etti.

Beritan Güneş, devamında şunları söyledi: “Üye ve destekçilerimizin can güvenliklerinin sağlanması, Kurdistan Bölgesi Hükümetinin görevidir. Hükümet, bu saldırıların arkasında olan kompradorları tespit etmeli ve cezalandırmalıdır. İlgili kurumlar, Birleşmiş Milletler ve insan hakları kurumlarına çağrımızdır; siyasi göçmenlerin yaşamlarının tehdit edilmesine izin vermeyin. Hükümet ise Başûrê Kurdistan’ın Kürtlerin katledildiği ve terör saldırılarına maruz kaldığı bir alana dönüşmesine izin vermemelidir.”