HDP Heyeti, Güney Kürdistan Parlamento Başkanı ile görüştü

HDP heyetinin Güney Kürdistan’daki temasları Parlamento Başkanı Dr. Yusuf Mihemed’i ziyareti ile sona erdi.

Ziyaret ardından da ortak basın açıklaması yapıldı. Dr. Yusuf Mihemed, Kürtlerin bugün en çok ortak çalışmaya ihtiyaç duyduklarını ve yalnızca bu şekilde amaçlarına ulaşabileceklerini söylerken, Demirtaş ise, tüm Kürt taraflarının aralarındaki problemleri diyalog yoluyla çözüme kavuşturması gerektiğini kaydetti.

HDP Heyeti’nin Güney Kürdistan’daki temasları devam ediyor. HDP heyeti bugün saat 10.00’da Goran Hareketi Genel Merkezi’ne yönelik ziyaret ardından saat 13:00’da ise Güney Kürdistan Parlamentosu başkanı Dr. Yusuf Mihemed’i ziyaret eti. 

Güney Kürdistan Parlamentosu Başkanı Dr. Yusuf Mihemed ve bazı YNK parlamenterleri tarafından karşılanan HDP heyeti, yapılan görüşme ardından Kürdistan bölge parlamentosu başkanı Dr. Yusuf Mihemed ile birlikte ortak basın açıklaması düzenledi. 

Ortak basın açıklamasında ilk olarak konuşan Kürdistan bölge parlamentosu başkanı Dr. Yusuf Mihemed, HDP heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi: “Ortak çalışmaya ihtiyacımız var. Hep birlikte yürüteceğimiz ortak çalışmayla amaçlarımıza ulaşabiliriz. Kürdistan’ın her dört parçasındaki partiler arasında ortak bir söylem ve birliğe ihtiyacımız var. Ancak Amed, Mahabad, Hewlêr ve Kobanê’nin ortaklaşmasıyla amaçlarımıza ulaşabiliriz. Çocuklarımızın dökülen kanı biz siyasetçilere karşılıklı yakınlaşma ve Ulusal Kongre için çalışma yürütme imkanı sunmuştur. Ulusal Kongrenin gerçekleştirilmesiyle ulusal bir stratejiye sahip olmalıyız. Çözüm noktasında HDP’nin bir projesi bulunmaktadır. HDP heyetinin bu çabalarına olumlu ve sıcak yaklaşıyoruz. Halkımızın başarısı için üzerimize düşen ne olursa hazırız. Bu çabalarından ötürü kendilerine çok teşekkür ediyor ve Bakur Kürdistan’daki çalışmaları için başarılar diliyoruz.”

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş 4 günlük ziyaret ve görüşmelerin bugün sona erdiğine dikkat çekerek, “Tüm tarafların sorunların çözümü konusunda diyalog yöntemini geliştirmeye hazır olmasından büyük memnuniyet duyuyoruz. Ayrıca görüşmelerimiz esnasında gördüğümüz ulusal birlik konusundaki çabalar için de ayrıca mutluyuz. Kürt halkı Kürdistan’ın her dört parçasında ağır bedeller ödemektedir. Bunun karşısında bizlerin de demokrasi için büyük çaba sarf etmemiz gerekiyor. Çözüm noktasında bir emeğimiz, katkımız olmuşsa ne mutlu bize. Düşman karşısında savaş mevzisinde yer alan tüm Kürt genç kız ve erkeklerini selamlıyorum. Şehitleri anıyor ve başta şehit ailelerimiz olmak üzere tüm halkımızı selamlıyorum” diye konuştu.

İç barışın geliştirilmesinde basın kurumlarına son derece önemli bir rol düştüğünü de vurgulayan Demirtaş, bu rolün yerine getirilmesini ümit ettiklerini de sözlerine ekledi. Heyetin Güney Kürdistan’daki temasları sona erdi.