HDP heyeti Güney Kürdistan temaslarını sürdürüyor

HDP heyetinin Güney Kürdistan’daki temaslarına devam ediyor. Heyet dün akşam Hewler’de YNK Genel Sekreteri İkinci Yardımcısı Dr. Berhem Salih ile de bir araya geldi.

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP Kadın Meclisi Sözcüsü ve Siirt Milletvekili Besime Konca, Eş Genel Başkan Yardımcısı Fatma Kurtulan, Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Van Milletvekili Nadir Yıldırım ile İstanbul Milletvekili Celal Doğan, Amed Milletvekili İmam Taşçıer, Mardin Milletvekili Mithat Sancar, Amed Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş, Urfa Milletvekili Osman Baydemir, Parti Meclisi Üyesi Abdullah Alagöz’den oluşan HDP Heyeti’nin Güney Kürdistan’daki temasları devam ediyor.

Görüşmede Kürdistan ve Ortadoğu’da yaşanan siyasal gelişmelerin ele alındığı ve Kürtlerin gelinen aşamda haklarını güvenceye almak açısından kendi aralarında bu tür görüşmeleri süreklileştirmeleri gerektiğinin, konuşulduğu öğrenildi.

Dün Hewler’de KDP başkanı Musud Barzan ve KDP değişik parti yetkilileriyle görüşmeler yapan HDP heyetinin bugün de başbakan Neçirvan Barzani, KDP, Komala islam ve yekgırtu islam partileriyle bir araya gelmesi bekleniyor.

Heyetin bugün Hewler’de yapacağı ziyaretler ardından iki gün sürecek temaslarda bulunmak üzere Süleymaniye’ye geçecek.