HDP Heyeti'nin Güney Kürdistan programı belli oldu

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Güney Kürdistan’a gelen HDP heyetinin programı netleşti. HDP heyeti, bugün KDP Genel Başkanı Mesud Barzani yapacağı görüşmeyle temaslarına başlayacak.

 

 

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın başkanlık ettiği heyette HDP Eş Genel Başkan Yardımcıları Fatma Kurtulan, Nadir Yıldırım ile milletvekilleri Osman Baydemir, Besime Konca, İmam Taşçıer ve Celal Doğan yer alıyor. Heyet, Güney Kürdistan'daki tüm siyasi parti ve bazı önemli şahsiyet ve örgütlerle görüşülecek.

Dört gün sürmesi planlan ziyaretin ilk iki günü Hewler, sonrasında da Süleymaniye’de görüşmeler olacak.

HEWLER PROGRAMI

Heyet Hewler’deki temaslarına KDP Genel Başkanı Mesud Barzani ile bugün saat 12:00’da yapacağı görüşmeyle başlayacak. 

Saat 17:00’da Çarçıra otelde bir resepsiyon veren HDP heyeti, Kürdistan Bölgesi hükümetinde yer alan KDP, YNK, Goran Hareketi, Yekgirtuya İslami ve Komalaye İslami dışında, bölgedeki diğer tüm siyasi partilerle bir araya gelecek.

HDP Hewler Temsilcisi Şilan Eminoğlu, heyetin tüm siyasi partilerle görüşmek istediğini fakat zaman sıkıntısından dolayı her partiyi ayrı ayrı ziyaret etmelerinin mümkün olmadığını, bundan dolayı da diğer siyasi partilerle böylesi bir resepsiyonda bir araya gelmeyi planladıklarını belirtti. 

Heyetin ilk günkü programı saat 19:00’da HDP Hewler Temsilciliği’nde Kuzey Kürdistan’dan gelen işçiler ve göç etmek zorunda kalanlarla yapacakları görüşmeyle tamamlanacak.  

İKİNCİ GÜN PROGRAMI 

Heyet, ikinci gün saat 10:30’da KDP’li yetkililerle görüşecek.

Saat 12:00’da Neçirvan Barzani ile bir görüşme gerçekleştirecek. 

Saat 15:30’da Yekgirtuya İslami Kurdistan ile görüşecek. 

Heyet saat 17:00’da Komelaye İslami ile yapacağı görüşmeyle Hewler temaslarını tamamlayacak. 

SÜLEYMANİYE TEMASLARI 

HDP heyetinin diğer iki gün de Süleymaniye’de YNK ve Goran Hareketi başta olmak üzere bir dizi görüşme yapması bekleniyor.  Fakat HDP heyetinin Süleymaniye programının halen tam olarak netleşmediği ifade edildi.

Heyetin ayrıca Kerkük Valisi Dr. Necmeddin Kerim ve daha birçok önemli siyasetçi ve şahsiyetle de biraraya gelmesi bekleniyor.