HDP’li 3 belediye daha gasp edildi

Siyasi soykırım operasyonu ile gözaltına alınan HDP’li Varto, Bulanık ve Erentepe belediye eşbaşkanları, İçişleri Bakanlığı kararıyla görevden alınarak kayyum atandı.

Muş’ta dün yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan Halkların Demokratik Parti'li (HDP) Varto Belediyesi Eşbaşkanı Ülkü Karaaslan, Bulanık Belediye Eşbaşkanı Adnan Topçu ile Erentepe Belde Belediye Başkanı Dilaver Keskin, İçişleri Bakanlığı tarafından “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla görevden alındı. 

Görevden alınan eşbaşkanların yerine kayyum atandı. Valilik, Bulanık Kaymakamı Mehmet İlidi'nin Bulanık ve Erentepe Belde belediyelerine, Varto Kaymakamı Ertuğrul Avcı'nın ise Varto Belediyesi'ne kayyum olarak atandığını açıkladı. 

 31 HDP'Lİ BELEDİYEYE KAYYUM

HDP 31 Mart yerel seçimlerinde 3 büyükşehir, 5 il, 45 ilçe ve 12 belde olmak üzere toplam 65 belediye kazanmıştı. Son kayyum atamalarıyla partinin 3 büyükşehir, 25 ilçe ve 3 belde belediyesine kayyum atanmış oldu. Yerine kayyum atanan 19 belediye eşbaşkanı tutuklandı, 5 belediye eşbaşkanı ise halen gözaltında.