HDP'li gençler, Şenyaşar Ailesi'ni ziyaret etti

HDP'li gençler, direnişteki Şenyaşar Ailesi'ni ziyaret etti, "Bu, hepimizin davasıdır" mesajını verdi.

AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın korumaları ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önündeki adalet nöbeti sürüyor. Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyesi üniversiteli gençler, adliye binası önünde Şenyaşar Ailesi'ni ziyaret etti. Anne Emine Şenyaşar ile oğlu Ferit Şenyaşar, kendilerini ziyaret eden gençleri “Sadece adalet istiyoruz” yazılı döviz ile karşıladı.
Anne Emine Şenyaşar, desteklerinden dolayı gençlere teşekkür ederek saldırı günü ve sonrasında yaşadıklarına dair aktarımlarda bulundu.

'HEPİMİZİN DAVASI'

Ziyaret esnasında gençler basın açıklaması gerçekleştirdi. Gençler adına konuşan Zilan Güleser, "Şenyaşar Ailesi'nin AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınları tarafından katledildiğini, bizzat AKP eli ile üzerinin örtüldüğünü biliyoruz” dedi.

Saldırılar ile ilgili dava dosyalarına değinen Güleser, şunları söyledi:

“Yasama ve yargının bir bütünen saray tetikçilerinin elinde olduğunu ailenin katledilmesinin hemen ardından Fadıl Şenyaşar’ın tutuklanması ve davanın tamamen Şenyaşar ailesinin aleyhine işlemesinden görüyoruz” şeklinde konuştu. Şenyaşar ailesine dönük saldırının topyekun olarak topluma yönelik olduğunun altını çizen Güleser, “AKP’nin mayfa devletinde yürüttüğü kirli politikaları süreklileştirmek için uyguladığı kırım ve katliam bugün Şenyaşar ailesi şahsında bir bütünen topluma yöneliktir. Şenyaşar ailesinin davası, hepimizin adalet davasıdır."

AİLENİN MÜCADELESİNİ SAHİPLENME ÇAĞRISI

Herkese ailenin mücadelesini sahiplenme çağrısında bulunan Güleser, devamında şunları söyledi:

“Herkes bu onurlu hak arayışında faillerden hesap sormalıdır. Bizler HDP’li üniversiteliler olarak AKP ve işbirlikçilerinin faili olduğu ve üstünü örtmeye çalıştığı bu davanın hesabını soracağımızın sözünü veriyoruz. Emine annenin talebi, talebimizdir. Davası, davamızdır. Bu yolu onun yanında, beraber yürüyoruz. Bu mücadeleyi büyütmek ve yarına taşımak görevimizdir. Bu katliamın failleri tek tek hesap verene kadar biz mücadelemizi sürdüreceğiz. İçerisinde yaşadığımız korku hanedanlığını ancak Şenyaşar ailesinin sesini büyütmek yıkar, her yerde herkesi bu sesi duyurmaya çağırıyoruz!”

'DAYANIŞMA İLE AYAKTA KALACAĞIZ'

Açıklama “Hak hukuk adalet” sloganları ile son buldu. Ziyaretlerinden kaynaklı gençlere teşekkür eden Ferit Şenyaşar, “Siz gençlere daha iyi bir gelecek bırakmak için buradayız. Biz bir adaletsizliğe uğradık, arkamızdan gelen çocuklarımızın, gençlerimizin böyle bir adaletsizliğe uğramamaları için mücadele ediyoruz. Direneceğiz, dayanışma ile ayakta kalacağız. Dayanışmaların büyütülmesini istiyoruz. Geldiğiniz için sağ olun” şeklinde konuştu.

POLİSTEN TACİZ

Bir süre aile ile sohbet eden gençlere, ailenin yanından ayrıldıkları esnada polisler tarafından Genel Bilgi Taraması (GBT) dayatıldı. Polis, uzun süre güneş altında beklettiği gençlere “Kim tarafından gönderildikleri, neden Urfa’ya geldikleri” gibi tuhaf sorular yöneltti.