HDP'lilerden Şenyaşar Ailesi'nin direnişine destek

HDP Derik ve Mazıdağı ilçe örgütü yöneticileri, direnişteki Şenyaşar Ailesi'ne destek ziyaretinde bulundu.

AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın korumaları ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralanan Ferit Şenyaşar’ın adliye önündeki adalet nöbeti sürüyor. Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) Derik ve Mazıdağ ilçe örgütü yöneticileri de Şenyaşar Ailesi'ne destek ziyaretinde bulundu.  
HDP Derik İlçe Eşbaşkanı Selahattin İzci, “Bir devlette adalet olmazsa barış ve huzur olmaz. Barış ve huzur olmazsa hep acılar yaşanır. Adalet, hak, hukuk için herkes bu anneye sahip çıkmalı" dedi.
Emine Şenyaşar'ın adalet talebinin yerine getirilmesini isteyen İzci, "Adalet herkes için gerekli. Adaleti ortadan kaldıranlar içinde yarın adalet gerekli olacak. Onlar da bu adliyelerde yargılanacaklar" diye belirtti.

'DAYANIŞMA İLE AYAKTAYIZ'

Ferit Şenyaşar ise “Dayanışma ile ayakta kalıyoruz. Dayanışma ile mücadele ediyoruz. Mücadelemize Mardin’den gelerek destek veren heyete teşekkür ediyoruz. Aynı duyarlılığı bütün STÖ, siyasi parti ve vicdanlı insanlardan bekliyoruz" dedi.
HDP'liler bir süre Şenyaşar Ailesi ile birlikte adalet nöbeti tuttu. Nöbet sırasında olayın yaşandığı gün tanık olduklarını heyete aktaran Anne Emine Şenyaşar, gözyaşlarını tutamadı ve ağıt yaktı.
HDP'liler, ailenin yanından ayrıldıktan sonra polisler tarafından uzun bir süre bekletilerek, kimlik kontrolü dayatmasına uğradı.