HDP'nin İdil adayı: Halkla ittifakımız tamam

Kayyumun borç batağına sürüklediği HDP'nin İdil Belediyesi Eşbaşkan Adayı Murat Şen, “İdil halkı ile ittifakımız tam, kazanacağız" dedi.

Botan’da direnişi ile adından söz ettiren birçok noktadan biri olan İdil’de halk yerel seçime hazır. İşgalci kayyumun borç içinde bırakmış olduğu belediye gelecek seçimlerden yeniden zaferle çıkmayı bekliyor. Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) İdil Belediyesi Eşbaşkan Adaylı Murat Şen, halkla olan ittifaklarından yana içlerinin rahat olduğunu söyledi.

KOÇER BİR AİLEDEN

Koçer bir ailenin üyesi olarak 1978 yılında Şırnak’ın zozanlarında doğan Şen, “1992 yılına kadar koçer olarak yaşamımızı sürdük ama o dönem yaşanan çatışmalar ile yaylaların kapatılması üzerine ailem İdil’de yerleşik bir hayata başladı. 35 yıldır da İdil’de yaşamımızı sürüyoruz. Babam sürekli iş nedeni ile farklı şehirlere giderdi. O yüzden annemin bizim üzerimizde her anlamda emeği büyüktür. Yurtseverlik bilincini de annemizden gördük. Birçok Kürt genci gibi bizler de para kazanmak için büyük şehirlere mevsimlik işçi olarak giderdik. 2011 yılına kadar o şehirden bu şehre, akla gelebilecek her işi yaparak bugünlere geldik. 2011’de ise artık git gel olarak değil tam anlamıyla sabit bir şekilde İdil’de yaşamaya başladık” diye konuştu.

‘YAŞATILANLARI UNUTMAYACAĞIZ’

Geçmiş dönemde de ilçede yaşatılan hak ihlallerini anlatan Şen, şunları söyledi: “2011’den önce koşullar el verdikçe dahil olduğumuz parti çalışmalarına, daha sonra tam anlamıyla sarıldık ve üzerimize düşen her görevi kendimizce yapmaya çalıştık. Partide yöneticilik de yaptığım zamanlarda 'sokağa çıkma yasakları' da yaşandı. Halkımıza ne su vermemize izin veriliyordu, ne de yasak sonrası evleri yıkılan insanlara çadır vermemize müsaade ediliyordu. Nedenini sorduğumuzda ise, ‘İdil’in güzel görüntüsünü kirletiyor bu çadırlar ve o yüzden izin veremeyiz' diyorlardı. Yani onlara göre insanları ne şartlarda yaşadığı değil o an öyle bir durumda estetiklik önemliydi. Bunlar her zaman aklımızda kalacak ve asla unutmayacağımız şeyler."

‘BİZ KAZANACAĞIZ’

Yaklaşık 1 yıl kadar Mardin Cezaevinde tutuklu kalan Şen, son olarak şunları kaydetti: “Çıktıktan sonra da çalışmalarıma kaldığım yerden devam ettim. Bugün bu topraklarda nelerimiz hedef alınırsa, projelerimiz de ona yönelik olacak. Dilimize, kültürümüze, kadınlarımıza, gençlerimize… Onlar bu değerlere saldırıyorlar. Bizim onları daha da yükseklere taşıyacak çalışmalarımız, projelerimiz olacak. Bunların yanı sıra halkımızın bizimle olan ittifakı için daha çok çalışacağız. Tüm bu alanlara yönelik başarılı çalışmalar yaptığımızda zaten bizler kazanmış, bizi yıldırmak isteyenler kaybetmiş olacak."