HDP'nin Kasrik adayının projeleri hazır

HDP Kasrik Belediyesi Eşbaşkan Adayı Sosin Buğday, “Başta eğitim ve sağlık alanları olmak üzere her alanda hizmet sunacağız. Bunun yanı sıra tarım ve hayvancılık üzerine de çalışmalar, projeler hazırladık" dedi.

İl, İlçe ve belde belediyelerinin tamamına kayyum atanan Şırnak’ta büyük bir heyecan hâkim. HDP'liler, her ilçe ve beldeye kazanılacağı gözü ile bakıyor. HDP’nin Kasrik Belediyesi eşbaşkan adaylarından olan, Hemşire Sosin Buğday (42), göreve hazır olduklarını söyledi.

İHRAÇ EDİLDİ AMA PES ETMEDİ

Buğday, 1976 yılında İdil'de doğdu. 1994 yılından 2 yıl öncesine kadar Şırnak’ta hemşirelik yaptı. 2 çocuk annesi olan Buğday, “Geçtiğimiz dönem sık sık yayımlanan KHK’ler ile ihraç edilenler arasında benim de adım yer aldı. Hiçbir gerekçe gösterilmeden ve gidebileceğimiz birçok yol da kapatılarak ihraç edildim. Ama buna takılıp kendimi kasvete boğmadım. Kendi mesleğimi dışarıdan yürütmeye devam ettim ve bir sağlık kabini açtım. Bugün hâlâ bu kabin aktiftir. Bunun yanı sıra bir de güzellik salonu açtım. Bir şekilde hayata kaldığım yerden devam etmeye çalışıyorum” dedi.

‘HDP KENDİMİ İFADE EDEBİLDİĞİM YER’

Son 10 yıldır Sağlık Emekçileri Sendikası’nda görev yapan Buğday, “Meslekten ihraç edilmiş olsak da bunun bir sonuçlanma durumu olmamasından dolayı SES’te çalışmalarıma da devam ediyorum. İhraç edildikten sonra ne yapacağıma karar verdikten sonra da kendime en yakın bulduğum partiye yani HDP’ye üye oldum ve burada da çeşitli alanlarda çalışmalara dahil oldum. Burayı seçmek için bir emekçi olarak, bir kadın olarak ve ezilen halkın bir kişisi olarak fazlaca nedenim vardı. HDP’de kendimi ifade edebildiğimi düşünüyorum” şeklinde konuştu.

PROJELERİ HAZIR

Buğday, şunları söyledi: “Oradaki halkımız bize bu görevi layık bulursa, başta eğitim ve sağlık alanları olmak üzere her alanda hizmetlerimizi sunacağız. Bunun yanı sıra tarım ve hayvancılık üzerine de çalışmalar, projeler hazırladık. Bunları uygulamaya koymak için biz hazırız. Adaylığımız kesinleştikten sonra benim şahsen yapmış olduğum bir fizibilite çalışmasında kadınlardaki okuma yazma oranı çok çok düşük durumda. Aile planlaması, kadın sağlığı gibi konular, üzerinde duracağımız başlıca konular."