Hedefimiz özgür Önderlik, özgür Kürdistan

Kürt Halk Önderi esaret altında olduğu müddetçe tüm halkların tecritte tutulmaya devam edeceğinin altını çizen gerillalar, “Güneşimizi karartamazsınız” şehitlerinin Abdullah Öcalan'ı fiziki olarak özgürleştirme amaçlarını yerine getireceklerini söyledi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 15 Şubat 1999 yılında gerçekleştirilen uluslararası komplo, 23 yılını geride bırakıp 24. yılına giriyor. Komplonun gerçekleştirildiği tarihten itibaren “Güneşimizi Karartamazsınız” şiarıyla dört parça Kürdistan’ da olmak üzere dünyanın birçok yerinde insanlar bedenlerini ateşe vererek Abdullah Öcalan etrafında kenetlendi. Kürt halkı o tarihten itibaren bu günü “Roja Reş” yani kara gün olarak anıyor. Faşist Erdoğan rejimi Abdullah Öcalan’ın tutsaklığını Kürt halkına karşı bir koz olarak kullanıyor ve ağırlaştırılmış bir tecrit sistemi uyguluyor.

15 Şubat komplosunun 23. yıl dönümü vesilesiyle ANF’ye konuşan HPG ve YJA-STAR gerillaları, “Güneşimizi karartamazsınız” şehitlerinin Kürt Halk Önderi’ni fiziki olarak özgürleştirme amaçlarını yerine getireceklerini söyledi.

‘HALKLARLA BİRLİKTE ÖZGÜRLEŞTİRECEĞİZ’

YJA-STAR gerillası Arjîn Argeş, komplonun esas amacının doğru kavranması gerektiğini belirterek, komplonun esasında Önderleri şahsında tüm Kürt halkına yapıldığına işaret ederken, Kürdistanlı halklar başta olmak üzere tüm dünya halklarının Abdullah Öcalan etrafında çember oluşturduğunu ifade etti.

Abdullah Öcalan’ın İmralı zindanında sergilediği duruş ile komployu boşa çıkardığını ve uluslararası güçlerin hedeflerine ulaşmalarını engellediğini belirten Argeş, Kürt halkının da Önderlerinin duruşu ve mücadelesi sayesinde bu derece direngenlik gösterdiğini; özellikle Kürt kadınlarının bu mücadeleden üst düzeyde etkilenip faşizme karşı büyük bir mücadele içerisine girdiklerini dile getirdi.

Bir kadın ve gerilla olarak en büyük amaçlarının 2022 yılında fiziki olarak Abdullah Öcalan’ı  özgürleştirmek olduğunu vurgulayan Arjîn Argeş, bunun için tüm özgürlük yanlılarının ve yurtseverlik misyonuyla yaşayanların Abdullah Öcalan’ın fikirleri etrafında gerilla ile birliktelik içerisinde kenetlenmesini istedi.

KADINLAR ÖNDER APO’YA ÇOK ŞEY BORÇLU

Yüzyıllardır işgalciler tarafından ezilen Kürt halkının, uluslararası komplo ile bir kez daha yok edilmek istendiğini ifade eden Delîla Argeş de Önderlerinin yanı sıra halkların mücadelesi ve ateşten çember olanlar sayesinde komplonun boşa çıkarıldığını söyledi.

Delîla Argeş, Abdullah Öcalan’ın, yok sayılan kadınların özgürlüğü için bir yol gösterici olduğunu, bundan dolayı da komploya karşı en büyük tepkinin de kadınlardan geldiğini belirtti. Bundan dolayı kadınlar olarak ona karşı sorumluluklarının iki kat daha fazla olduğunu söyleyen Argeş, yurtseverlik duygusuna sahip her bireyin, her koşulda Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için mücadele içerisinde olması gerektiğini vurguladı. YJA-STAR gerillası Argeş, 2022 yılını Abdullah Öcalan’ın fiziki açıdan özgürleştiği ve özgür bir Kürdistan’ da buluşacakları bir yıl yapma hedefinde olduklarının altını çizdi.

‘ÖNDERİMİZİ ÖZGÜRLEŞTİRECEĞİZ’

HPG’li  Ali Xebat, başta bütün “Güneşimizi karartamazsınız” şehitleri şahsında tüm devrim şehitlerini anarken, onların Önderlerini fiziki olarak özgürleştirme amaçlarını başaracaklarını dile getirdi. Önderlerinin zindanda ve tecrit altında olduğu müddetçe kendileri kadar tüm Ortadoğu halklarının da tecritte olduğunu belirten Xebat, tecridi hissettikçe özgürlüğe daha fazla yaklaştıklarını; Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü sağlayarak tüm dünya halklarına armağan edeceklerinin sözünü verdiklerini söyledi. 

Ali Xebat şöyle devam etti: “Güneşimizi karartamazsınız şehitlerinin bize bıraktığı vasiyet, kanımızın son damlasına kadar özgür önderlik ve özgür bir Kürdistan için mücadele etmemizdir. Gerilla bu amaçla mücadele ediyor. Çünkü biz Önderliği tüm dünyayı kurtaracak olan bir düşünce, bir fikir ve halkların kurtuluşuna adanmış bir yaşam duruşu olarak ele alıyoruz. Fiziki olarak Önder Apo’yu özgürleştirmek, bu düşünceyi özgürleştirmektir. İşgalci TC devletinin bütün saldırılarının merkezinde Önder Apo’ya uygulanan aşırı tecrit vardır. Biz Kürdistan özgürlük gerillaları olarak komploda parmağı olan bütün güçlere karşı dimdik ayaktayız ve mücadele veriyoruz. Bugün sadece gerilla değil tüm Avrupa halkları olmak üzere dünyanın hemen her yerinden insanlar Önder Apo’ nun fiziki özgürlüğü şiarı etrafında kenetlenmiş durumda. Bunu doğru okumak gerekir. Biz Garê, Girê Sor, Werxelê ve tüm Kürdistan’ın özgürlüğü için şehit olmuş yoldaşlarımızın izinde bu mücadeleyi yürütüyoruz. Yegane amacımız budur. Belki biz göremeyiz ama bu mücadelemiz sayesinde inanıyoruz ki Önderliğimizi özgürleştireceğiz. Bunun sözünü veriyoruz.” 

DEM DEMA AZADİYÊ YE İLE TÜM HALKLAR ÖZGÜRLEŞECEKTİR

Diğer bir HPG gerillası olan Şahan Demsal da tarih boyunca onlarca Kürt önderine komplo yapıldığını ama Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yapılan uluslararası komplonun çok daha farklı olduğunu, onun şahsında Kürt halkının topyekun yok edilmek istendiğini ifade etti.

Demsal, komployu boşa çıkaranın Abdullah Öcalan olduğuna vurgu yaparken, Kürt halkının da büyük bir kalkış ve mücadele ruhuyla etrafında ateşten bir çember olduklarına, gelinen aşamada ise tüm halkların da bu kararlı duruşa ortak olduklarına değindi.

İkinci yılına giren “Dem Dema Azadiyê ye” hamlesine işaret eden HPG’li Demsal, gerillalar olarak bu hamlede öncülük misyonuyla hareket ettiklerini, halklarla birlikte 2022 yılına Abdullah Öcalan’ın ve tüm Kürdistan’ın özgürleşeceği bir yıl yapma şiarıyla girdiklerini söyledi.