HEDEP Gençlik Meclisi: Tecrit ve saldırılara karşı mücadeleyi büyüteceğiz

HEDEP Gençlik Meclisi, “Değiştiren ve dönüştüren biz olacağız” dedi, tecrit ve saldırılara karşı mücadeleyi büyütme mesajı verdi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Gençlik Meclisi, son zamanlarda gençlere dönük artan saldırı ve siyasi soykırımlar ile 24 Aralık’ta yapacağı 1’inci olağan kongreye ilişkin Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Genel Merkezi’nin İrtibat Bürosu’nda açıklama yaptı.

Toplantıya çok sayıda gençlik meclisi üyesi ile HEDEP Milletvekili Serhat Eren katıldı.

HEDEP Gençlik Meclisi Eşsözcüsü Edanur İbrahimoğlu, "Kürt halkının mücadelesi küresel bir boyuttadır. Bunun bilinciyle iktidar ve uluslararası işbirlikçileri tarafından Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinden mutlak tecrit derinleştirilmiştir. Açıktır ki; tecrit politikası, Kürtlerin ve tüm Ortadoğu halkının özgürlüğüne, barış hakkına yapılan saldırıdan başka bir şey değildir. Mutlak tecrit başta olmak üzere Kürtlerin meşru hak mücadelesi konusunda klasik çözümsüzlükleri büyütmek isteyen iktidar ve işbirlikçilerine karşı mücadelemizi büyütmekte ısrarlıyız” ifadelerini kullandı.

Gençler olarak kentlerde söz sahibi olmak ve yeni bir yaşamı inşa etmek için 24 Aralık’ta kongrelerini gerçekleştireceklerini dile getiren İbrahimoğlu, şunları kaydetti:

"Tarihimiz açık ve nettir; ne iktidarın ne de onun çete ekiplerinin baskısı bizi mücadeleden alıkoyamayacak, tersine daha büyük direnişimizin gerekçesi olacaktır.

KONGREYE ÇAĞRI

Değiştiren ve dönüştüren biz olacağız. İktidar ve işbirlikçileri bizlere engel olamayacak. HEDEP Gençlik Meclisi olarak, mücadelede kararlı özgürlükte ısrarlıyız. Faşizmle uzlaşmayacağız. Bu iktidarı alaşağı etmek ve özgürlüğümüzü kazanmak için mücadelemizi büyüteceğiz. Türkiye’de demokrasinin bu derece zayıfladığı bir süreçte özgürlük ve demokrasi isteyen herkese tarihsel görev beklemektedir.

Bütün gençleri ve kadınları 24 Aralık Pazar Günü Amed’de saat 10.00’da Geterler Düğün Salonu’nda gerçekleştireceğimiz kongremize çağırıyoruz."