Heftanin’de gerilla asker mevzilerine girdi: 5 asker öldürüldü

HPG/YJA Star gerillaları, Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi kapsamında Partizan tepesi yakınında konumlanan askerlere baskın düzenledi. Askerlerin mevzilerine giren gerillalar 5 Türk askerini öldürdü, çok sayıda askeri malzemeyi ele geçirdi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerillaların Heftanin’de 13 Ocak’ta bir eylem gerçekleştirdiğini belirterek, şu ayrıntıları paylaştı:

“13 Ocak günü saat 12.30’da güçlerimiz, Medya Savunma Alanları’ndan Heftanin bölgesinde devam etmekte olan Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi kapsamında Partizan Tepesi’nin yakınlarında bulunan bir tepede konumlanan askerlere yönelik baskın eylemi düzenlemiştir. Güçlerimiz tepede bulunan mevziilere girmiş ve yakın mesafeden düşman askerlerini etkili bir şekilde vurmuştur. Güçlerimiz burada 5 asker cenazesinin üzerine kadar gitmiş ve işgalci askerlere ait 2 adet AK-47 (Kalaşnikof) silahı, 1 adet el bombası, 1 adet HK-33 raxtı ile çok sayıda askeri malzemeye el koymuştur.

İşgalci TC ordusu eylem ardından ölü ve yaralı askerleri taarruz helikopterlerinin desteğinde Skorsky helikopterlerle alandan uzaklaştırmıştır. Eylemi düzenleyen birliğimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.“