Heftanin’de suikast eylemi

Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi kapsamında Tepê Dupişk’deki işgalcilere düzenlenen suikast eylemlerinde 1 asker cezalandırıldı.

HPG Basın İrtibat Merkezi yaptığı açıklamada şu ayrıntıları paylaştı:

HEFTANİN

“2 Ağustos günü saat 09.50 ve 17.00’da güçlerimiz, Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi kapsamında Tepê Dupişk alanında konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik 2 suikast eylemi düzenlemiştir. Bu eylemlerde 1 asker cezalandırılmış, 1 asker ise yaralanmıştır.

HATAY

İşgalci TC ordusu Haziran ve Temmuz aylarında Hatay’ın Dörtyol ilçesi kırsalında geniş kapsamlı operasyonlar düzenlemiştir. Her iki ay boyunca güçlerimiz ile işgalciler arasında 5 defa yoğun çatışmalar yaşanmıştır. 5 Haziran ile 10 ve 21 Temmuz günleri yaşanan çatışmalarda tespit edilebilen 1 düşman askeri cezalandırılırken çok sayıda asker ise yaralanmıştır. 21 Temmuz günü yaşanan çatışmalarda düşman birliklerine karşı son mermisine kadar kahramanca savaşan Cıwan yoldaşımız şehadete ulaşmıştır. Şehadete ulaşan arkadaşımızın ayrıntılı kimlik bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.

HAVA SALDIRILARI

2 Ağustos günü saat 14.00’da işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Zap bölgesine bağlı Karker alanını bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.

Aynı gün saat 15.00 sularında işgalci TC ordusu Şırnak’ın Gabar Dağı bölgesine bağlı Basret, Dêrsew ve Findikê alanlarını obüs ve havan toplarıyla bombalamıştır. Bu bombardımanlar sonucunda ormanlık alanda çıkan yangın halen devam etmektedir.

VAN

1 Ağustos günü yaklaşık 20 kişiden oluşan kontra grup Van’ın Başkale ilçesine bağlı Masiro alanında bulunan Nalecan, Dêra, Xaçka, Dêze ve Liçek köylerinde güçlerimizin kıyafetlerini giyerek kontra faaliyetleri yürütmektedirler. Bölge halkı bu kontra gruba karşı duyarlı olmalıdırlar."