Heftanîn, Xakurkê ve Çukurca’da gerilla eylemleri

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM) gerilla güçlerinin Heftanîn, Xakurkê ve Çukurca’da işgalci Türk askerlerine yönelik düzenlediği eylemlerde “4 askerin cezalandırıldığını” belirtti.

Yazılı bir açıklama yapan HPG-BİM, Heftanîn’de bir, Xakurkê’de iki ve Çukurca’da bir askerin “cezalandırıldığını” belirtti.

Her üç eylemin detayları şöyle açıklandı:

“Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz 8 Temmuz 09.00’da Şehit Adar Tepesi’nde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir suikast eylemi düzenlemiş ve 1 asker cezalandırılmıştır.

Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 8 Temmuz günü saat 22.30’da Medya Savunma Alanları’ndan Xakurkê bölgesine bağlı Şehit Derwêş Tepesi’nde konumlanan işgalcilere yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 2 düşman askeri cezalandırılmıştır.

Hamle kapsamında güçlerimiz, 8 Temmuz günü sabah saatlerinde Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Girê karakolu yerleşkesinde bulunan mevzii ve barınakları hedefleyen bir eylem düzenlemiştir. Bu eylem sonucunda 1 düşman askeri cezalandırılmıştır.”

Açıklamada, Hakkari’de bir askeri operasyon başlatıldığı ve sonucuz bir şekilde geri çekildiği belirtildi:

“7 Temmuz günü akşam saatlerinde işgalci TC ordusu Hakkari’ye bağlı Girê Berxa Boğazı, Bazê Boğazı, Kewotê ve Mele Emin mıntıkalarında bir işgal operasyonu başlatmıştır. İşgalciler taarruz helikopterleri, savaş uçakları ve obüslerle operasyon alanına yönelik bombardımanlar gerçekleştirmiştir. Bu operasyon 8 Temmuz günü gece saatlerinde sonuçsuz bir şekilde alandan geri çekilmiştir.”

HPG-BİM gerilla alanlarına yönelik hava saldırılarına ilişkin ise şu bilgileri verdi:

“7 Temmuz günü saat 12.50’de işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Zap bölgesine bağlı Sida alanını bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”