Hewlêr’de tecrit protestosu: Sessiz kalınmamalı!

Hewlêr’deki HDP Temsilciliğinde, Türk devletinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uyguladığı tecride karşı bir açıklama yapıldı.

HDP Hewlêr Temsilciliğinde yapılan açıklamayı HDP üyesi Agir Güneş yaptı.

Güneş, “Önder Öcalan’a yönelik ağırlaştırılmış mutlak tecrit kabul edilemez. Önder Öcalan’ın sağlığı ve hayatı hakkında 29 aydır hiçbir haber alınamıyor, avukat ve ailesinin İmralı’yı ziyaret etmesine izin verilmiyor. Önder Öcalan 24 yıldır fikir, düşünce ve Kürt halkının özgürlüğü için Türk devleti tarafından esir alınmış durumda. Aynı zamanda Kürt halkına yönelik imha saldırıları da devam ediyor” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin “asla kabul edilemez” olduğunu belirten HDP’li Güneş, şunları ifade etti: “29 aydır avukatları ve ailesinin İmralı’yı ziyaret etmesine izin verilmiyor. İnsan hakları örgütleri ve CPT Önder Öcalan’a yönelik tecridi durdurmalı ve hayatı ile sağlığı hakkında kamuoyuna bilgi vermelidir. Bu hassas süreçte sessiz kalınmamalı. Çünkü Önder Öcalan kırmızı çizgidir ve tecrit edilemez.”

Basın açıklamasında son olarak şunlar belirtildi: “İnsan hakları örgütlerini görevlerini ve sorumluluklarını yerine getirmeye ve bu tecride bir son vermeye çağırıyoruz. Tavır alın ve sessiz kalmayın. Çünkü bu tecrit insanlığa ve Önder Öcalan’ın haklarına aykırıdır.”