Hizba Bizûtneweya Demokratîk’den tutsak ailelerine destek

Hizba Bizûtneweya Demokratîk ya Gelê Kurdistan’ı ziyaret eden tutsak aileleri, DAİŞ çeteleriyle bir arada tutulan Abdurrahman Er ve Mazlum Dağ’ın insani taleplerinin karşılanması için destek vermelerini ve siyasi yetkililere baskı uygulamalarını istedi.

KDP zindanlarında iki ayı aşkın süredir açlık grevinde olan Mazlum Dağ ve Abdurrahman Er’in ailelerinin Hewlêr’deki temasları sürüyor.

Çocuklarının akıbetini ve sağlık durumlarını takip etmek isteyen Abdulrahman Er’in annesi Fatime Er ve babası Şahin Er ile Mazlum Dağ’ın annesi Kudret Dağ ve amcası Hamit Dağ, Hizba Bizûtneweya Demokratîk ya Gelê Kurdistan’ın (Kurdistan Demokratik Halk Hareketi Partisi) Hewlêr’de bulunan ofisini ziyaret etti.

Mazlum Dağ’ın amcası Hamit Dağ, görüşmede şunları söyledi: “Oğlumuzun durumu iyi değildir. Kendilerine dayatılanlar oldukça kötü ve ağırdır. Yaşamları tehlikededir. Çünkü Mazlum Dağ ve Abdurrahman Er, DAİŞ çeteleriyle birlikte tutuluyorlar.”

Abdulrahman Er’in annesi Fatma Er ise aynı görüşmede şunlara dikkat çekti: “Cezaevinde çocuklarımıza işkence uygulanıyor. Canlarını yakıyorlar ve yaşamları tehlikededir. DAİŞ çeteleriyle bir arada tutularak meşru hakları ayaklar altına alınıyor. Bizlere taleplerinin karşılanması için destek vermenizi ve siyasi yetkililere baskı uygulamanızı istiyoruz.”

Parti Sekreteri Hıdır Rûsî ise, Dağ ve Er’e yönelik insani olmayan yaklaşımlara karşı olduklarını ifade ederek, “Bizler Er ve Dağ’a yapılanlara karşı duracağız. Onlara dayatılanlar insani değildir. Haklı ve meşru taleplerinin iktidar tarafından karşılanmasının üzerinde duracağız” dedi.

Hıdır Rûsî, Abdurrahman Er ve Mazlum Dağ’ın ailelerinin taleplerinin destekçisi olduklarını sözlerine ekledi.