HPG: 1 işgalci cezalandırıldı, 2 mevzi imha edildi

Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın gerçekleştirdiği eylemlerde 1 işgalci Türk askeri cezalandırıldı, 4’ü de yaralandı. 2 mevzi imha edilirken, 1 dron düşürüldü.

HPG AÇIKLAMA

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi;

10 Eylül’de Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

10 Eylül saat 10:18’de Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler suikast taktiği ile hedeflenerek vuruldu ve 1 işgalci cezalandırıldı.

10 Eylül saat 09:40 ve 10:00’da Girê Amediyê Direniş Alanı’nda konumlanmaya çalışan işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu. Bu eylemde 1 mevzi imha edildi ve 3 işgalci de yaralandı.

10 Eylül saat 14:20’de Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve işgalcilerin hareketliliği durduruldu.

10 Eylül saat 16:15’te Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu.

11 Eylül saat 05:10’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve işgalcilerin hareketliliği durduruldu.

11 Eylül saat 16:50’de Girê FM Direniş Alanı’ndaki savaş tünellerimizi yasaklı patlayıcılar ile bombalamak isteyen sabotaj taktiği ile hedeflenerek vuruldu.

Xakurkê bölgesi;

10 Eylül saat 08:40 ve 10:35’te Girê Şehîd Hêmin Direniş Alanı’ndaki işgalciler 2 kez ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve 1 mevzi imha edildi.

11 Eylül saat 07:55’te Girê Şehîd Hêmin Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu.

Metîna bölgesi;

10 Eylül saat 12:50’de Şêlazê Direniş Alanı’ndaki 1 dron vurularak düşürüldü.

10 Eylül saat 17:00’da Şêlazê Direniş Alanı’ndaki işgalciler orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve işgalcilerin hareketliliği durduruldu.

Heftanîn bölgesi;

1 Eylül saat 17:40 Xantûr alanında ağaçları kesmeye çalışan işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve 1 işgalci yaralandı. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

İşgalci TC ordusunun yasaklı patlayıcılar ile gerçekleştirdiği saldırılar;

10, 11 Eylül’de Girê FM Direniş Alanı’ndaki tünellerimiz 5 kez yasaklı patlayıcılar ile bombalandı.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

10, 11 ve 12 Eylül’de Xakurkê bölgesinin Şehîd Şerîf, Sinînê, Girê Qele, Lolan, Berbizinê, Girê Mesken, Kendekola Direniş Alanları 13 kez, Garê bölgesinin Deşta Kafya, Girê alanları 5 kez, Metîna bölgesinin Bêşîlî, Serê Metîna, Şêlazê Direniş Alanları 4 kez, Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Bahar Direniş Alanı 6 kez olmak üzere; toplam 28 kez savaş uçakları ile bombalandı.

10, 11 Eylül’de Xakurkê bölgesinin Sinînê, Lolan Direniş Alanları 3 kez, Metîna bölgesinin Serê Metîna, Bêşîlî Direniş Alanları 3 kez saldırı helikopterleri ile bombalandı.“